Menu
  1. Home
  2. Inspiratieblog
  3. Zo pas je grijze gordijnen toe in jouw interieur!

Zo pas je grijze gordijnen toe in jouw interieur!

Zo pas je grijze gordijnen toe in jouw interieur!
6 min. leestijd

Ben je bang dat de ruimte te donker oogt wanneer je kiest voor zwarte gordijnen? Maar vind je witte gordijnen juist te licht? Dan bieden grijze gordijnen een mooie middenweg! Deze rustige neutrale kleur gaat samen met vrijwel ieder interieur. Wanneer je gordijnen grijs zijn, heb je veel ruimte om los te gaan met de verdere inrichting. Kies bijvoorbeeld voor accessoires of zelfs meubels in knalkleuren. Bewaar je liever de rust? Combineer je grijze gordijnen dan met meubilair in andere tinten grijs.


Populaire grijze gordijnen


Grijze gordijnen in alle kamers

Grijze gordijnen zijn geschikt voor vrijwel iedere ruimte in huis. Of je nu je woonkamer, slaapkamer of kantoor van grijze gordijnen wil voorzien. Welk specifiek type grijs gordijn geschikt is voor welke ruimte? Dat lichten we hieronder verder toe.

Grijze gordijnen slaapkamer

Ben je op zoek naar gordijnen voor de slaapkamer? Dan zijn grijze verduisterende gordijnen een geschikte keuze. Zeker wanneer je kiest voor een donkere tint. Antraciet grijze gordijnen bijvoorbeeld. Donkere kleuren verduisteren namelijk beter dan lichte kleuren. Niet alle grijze overgordijnen zijn verduisterend. Wel kan je vrijwel alle grijze gordijnen verduisterend laten maken. Dit doe je door ze te laten voeren. De Restill bijvoorbeeld. Dit is een prachtige fijn geweven stof. Liever een grijs gordijn die uit zichzelf al verduisterend is? Dan zijn de Solution en Lagoon mooie opties. Beide stoffen zijn verkrijgbaar in verschillende tinten grijs. Wil je graag grijze vouwgordijnen in je slaapkamer? Ook dat kan! Vrijwel al onze gordijnstoffen zijn verkrijgbaar als vouwgordijn. Ook verduisterende stoffen.

Grijze gordijnen woonkamer

Wil je juist grijze gordijnen voor je woonkamer? Kies in dat geval voor grijze vitrage of grijze inbetweens. Beide opties filteren het licht zonder het volledig te blokkeren. Wel zo fijn in de woonkamer. Je wil immers niet de hele dag in het donker spenderen. Overdag zorgen transparante gordijnen voor voldoende privacy. ‘s Avonds is dit echter een ander verhaal. Wanneer het buiten donker en binnen licht is, heb je een stuk meer inkijk. Vind je dit vervelend? Kies dan voor een combinatie van raambekleding. Overgordijnen en vitrage bijvoorbeeld. Of kies voor gordijnen met een ander type raambekleding. Vitrage en rolgordijnen bijvoorbeeld.

Grijze gordijnen kantoor

Heb jij een ruimte in huis ingericht als thuiswerkplek? Dan zit je hier waarschijnlijk alleen overdag. In dat geval zijn grijze inbetween gordijnen of grijze glasgordijnen (vitrage) perfect. Je wil immers niet de hele dag in het donker zitten. Heeft jouw thuiskantoor ook een andere functie? Is het bijvoorbeeld tegelijk een logeerkamer? Dan is het ook belangrijk dat de ruimte verduisterd kan worden. Een combinatie van raambekleding is dan de beste keuze. Verduisterende grijze plissé gordijnen met vitrage bijvoorbeeld.

Grijze gordijnen voor elke woonstijl

Vanwege de neutrale kleur gaan grijze gordijnen samen met vrijwel elke woonstijl. Heb je een modern interieur? Kies dan voor grijze gordijnen in een gladde stof. Een wave-plooi geeft het gordijn een extra moderne touch. Bij een industrieel interieur staan grijze gordijnen met ringen geweldig. Wil je een hotel chique uitstraling creëren? Dan zijn grijze velours gordijnen een perfecte keuze. Gordijnstof Elite bijvoorbeeld. Houd je van de landelijke en sobere woonstijl? Overweeg dan om voor grijze linnen gordijnen te kiezen. Tip: Ga nooit voor ‘echt’ linnen, maar altijd voor ‘linnenlook’. Linnen is namelijk erg gevoelig voor kreukelen, krimpen en verkleuren. Met linnenlook gordijnen - zoals de Maran - hoef je hier niet bang voor te zijn.

Lange grijze inbetweens met grijze plissé gordijnen woonkamer hoge ramen strelitziaGrijze gordijnen slaapkamer verduisterende gordijnen grijs
Links: Inbetween grijs met grijze plissé gordijnen. Rechts: Verduisterende gordijnen grijs in slaapkamer.

Goedkope grijze gordijnen op maat

Ben je op zoek naar grijze gordijnen op maat? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Bovendien profiteer je standaard van lage prijzen. Zo bestel je jouw maatwerk gordijnen: Ga naar je favoriete stof en klik op de grote gele knop. Vervolgens vul je de gewenste maten in. Maak hiervoor gebruik van onze meetinstructies. Laat je dit liever aan een professional over? Maak dan een meetafspraak. Na het invullen van de maten kies je een stofkleur. Daarna bepaal je welk type plooi je wil en hoe het gordijn verdeeld dient te worden. Vervolgens ga je naar betaling en wordt je gordijn in productie genomen. Dit neemt circa 12 werkdagen in beslag. Als het zover is leveren wij jouw grijze gordijnen kant en klaar bij je thuis af. Heb je gekozen voor onze montageservice? Dan hangen we ze ook nog voor je op!

Gratis kleurstalen

Grijze gordijnen komen in vele kleurschakeringen. Natuurlijk kan je kiezen uit lichtgrijze gordijnen en donkergrijze gordijnen, maar hiertussen is er ook nog veel mogelijk. Blauw grijze gordijnen en groen grijze gordijnen bijvoorbeeld. Wil je de kleuren graag eerst in het echt zien? Of de stoffen voelen? Dat begrijpen we! Daarom bestel je bij ons eenvoudig gratis kleurstalen. Meestal worden ze binnen twee werkdagen bezorgd. Uiteraard heten we je ook graag welkom in onze grote showroom te Leeuwarden. Hier vind je alle producten die wij aanbieden onder één dak: Binnenzonwering, gordijnen, zonneschermen, rolluiken, screens, horren en vloeren. Handig als je gaat verhuizen bijvoorbeeld!

Heb je toch nog vragen over grijze gordijnen? Bel of mail gerust! Onze professionele en enthousiaste medewerkers helpen je graag verder.

Gerelateerde posts
Gratis meetservice Gratis kleurstalen