Menu
  1. Home
  2. Inspiratieblog
  3. Waarom kiezen voor raamdecoratie op maat?

Waarom kiezen voor raamdecoratie op maat?

Waarom kiezen voor raamdecoratie op maat?
4 min. leestijd

Tegenwoordig tref je in menig bouwmarkt naast kitspuiten en gipsplaten ook standaard raambekleding aan. Alhoewel het verleidelijk kan zijn om direct zo’n rolgordijn mee te nemen, is het verstandiger om standaardmaten raambekleding te laten liggen. In dit artikel leggen we je graag uit waarom je beter kunt kiezen voor raamdecoratie op maat. We mogen dan misschien niet geheel objectief lijken; de feiten spreken voor zich!

5 voordelen van raambekleding op maat

Op maat gemaakte raambekleding biedt een reeks voordelen die standaard maten niet kunnen evenaren. We noemen er vijf: van functionaliteit en uitstraling tot personalisatie en duurzaamheid.

1. Functioneel

Raambekleding heeft in eerste instantie een functioneel doel. Het is bedoeld om zonlicht te weren en inkijk te verminderen. In bepaalde ruimtes zijn deze eigenschappen extra belangrijk. Zo is het voor optimale nachtrust belangrijk dat een slaapkamer helemaal donker is. Wanneer je raambekleding te smal is, verkrijg je nooit optimale verduistering. Ook in badkamers is maatwerk essentieel. Je wilt immers geen kieren aan de zijkanten die net iets te veel blootgeven. Kies dus zeker in deze vertrekken voor raamdecoratie op maat. Dat past altijd!

2. Strak en elegant

Slecht passende raambekleding is niet alleen onhandig, maar staat bovendien ook slordig. Vergelijk het maar eens met een slecht zittend pak. Een maatwerk pak ziet er een stuk eleganter uit! Zo werkt het ook met raambekleding. Maatwerk raambekleding sluit naadloos aan op het raam. Dit zorgt voor een veel strakkere look dan wanneer er aan beide zijden grote openingen zichtbaar zijn.

3. Volledig naar wens

Bij standaard raambekleding blijft er vaak iets te wensen over. Maatwerk raambekleding stel je helemaal samen zoals jij dat wil. Zo kan je kiezen voor rolgordijnen met of zonder beklede onderlat en heb je de keuze uit jaloezieën met ladderkoorden of ladderbanden. Bovendien is de keuze uit kleuren altijd uitgebreid. Zo kan je bij Luxaflex® Duette® Shades kiezen uit meer dan 400 kleuren! Ook op het gebied van elektrische bediening is er veel mogelijk: Van simpele motoren met een schakelaar tot slimme motoren die je zelfs van buiten je huis kunt bedienen.

4. Duurzame raamdecoratie op maat

Maatwerk raamdecoratie wordt op bestelling gemaakt. Er vindt dus geen overmatige productie plaats en er is geen verspilling. Dat is aanzienlijk lager dan de massaproductie van standaard maten. Voor wie duurzaamheid hoog in het vaandel heeft staan, bestaat ook de mogelijkheid om te kiezen voor ecologische materialen. Kies bijvoorbeeld voor gordijnstoffen die gemaakt zijn van gerecyclede petflessen. Of ga voor bamboe jaloezieën in plaats van houten jaloezieën. Bamboe groeit namelijk razendsnel! Ook rolgordijnen op maat zijn verkrijgbaar in een ecologische uitvoering: Luxaflex® Greenscreen® Sea-Tex™ rolgordijnstoffen zijn gemaakt van gerecycled oceaanplastic.

5. Goedkope raamdecoratie op maat

Maatwerk hoeft bovendien niet duur te zijn! Bij Solano Wonen shop je maatwerk raamdecoratie altijd tot 50% goedkoper dan elders. Wij kopen grootschalig in en verzenden rechtstreeks vanuit de fabriek. Bovendien hanteren wij lage marges. Zo kunnen wij onze producten extra voordelig aanbieden!

Rolgordijnen beige interieur neutraal wonen groen in huisLuxaflex zwarte houten jaloezieen slaapkamer raambekleding
Links: Luxaflex® rolgordijnen. Rechts: Luxaflex® houten jaloezieën.

Inmeten en monteren

Het inmeten van raambekleding is verrassend eenvoudig! Of je nu kiest voor plisségordijnen op maat of houten jaloezieën op maat. Voor elk product bieden we duidelijke meetinstructies aan. Geef je toch de voorkeur aan professionele hulp? Maak dan gebruik van onze meet- en/of montageservice. Onze ervaren monteurs komen graag bij je thuis langs!

Eerst zien, dan beslissen?

Wil je de stoffen eerst in het echt bekijken voordat je een beslissing neemt? Dat begrijpen we! Daarom bieden we gratis kleurstalen aan. Bestellen doe je eenvoudig online. Meestal heb je ze al binnen twee werkdagen in huis. Natuurlijk ben je ook van harte welkom in onze grote showroom in Leeuwarden. Hier vind je ons complete assortiment binnen- en buitenzonwering onder één dak. Ideaal wanneer je interesse hebt in meerdere producten. Als je verhuis- of verbouwplannen hebt bijvoorbeeld!


Heb je vragen over onze raamdecoratie op maat? Bel of mail gerust! Onze deskundige medewerkers staan je graag te woord!

Gerelateerde posts
Gratis meetservice Gratis kleurstalen