Menu
  1. Home
  2. Inspiratieblog
  3. Interieur kleuren 2022: Bright Skies, Olive Sprig en meer! 🎨

Interieur kleuren 2022: Bright Skies, Olive Sprig en meer! 🎨

Interieur kleuren 2022: Bright Skies, Olive Sprig en meer! 🎨
6 min. leestijd

Het is weer zover: De trendkleuren voor volgend jaar zijn bekend! Verffabrikant Flexa bestempelt de kleur ‘Bright Skies’ tot kleur 2022. Een luchtige, lichtblauwe tint om een nieuw begin in te luiden. Hoewel Flexa veruit de bekendste is, roepen ook andere partijen een interieurkleur van het jaar uit. Zo benoemt Histor de kleur ‘Olive Sprig’ tot trendkleur 2022 en komt Karwei met ‘Ginger Gold’. Farrow & Ball roept niet één, maar wel vijf interieur kleuren 2022 uit! In dit artikel vertellen we je alles over de nieuwste interieurkleuren. Ook laten we zien met welke andere kleuren ze goed combineren. Kies bijvoorbeeld voor raambekleding in een complementerende kleur!


Populaire raambekleding leverbaar in trendkleuren


Flexa kleur 2022 Bright Skies trendkleur 2022 workshop palet kleur van het jaarA House Of Happiness Maran Bouclight gordijn Flexa Bright Skies kleur van het jaar trendkleur 2022
Links: Flexa Bright Skies met Workshop-kleuren. Rechts: AHOH vouwgordijn Maran 83 + inbetween Bouclight Grijs blauw 42.

Flexa: Bright Skies

We beginnen met de bekendste kleur van het jaar: Bright Skies, de Flexa kleur 2022. Na anderhalf jaar dag-in-dag-uit met corona bezig te zijn geweest, zijn we wel toe aan een frisse wind. En dat is precies waar deze luchtige lichtblauwe kleur voor staat! Bright Skies is levendig, optimistisch en goed voor de geest. Het geeft onze huizen bovendien een open uitstraling. Na de lockdown is dat precies wat we willen: Onze huizen openstellen in plaats van sluiten.

Trendkleur 2022 Bright Skies Flexa kleur 2022 interieur kleuren trends palet combineren
Boven: Flexa Bright Skies met aanbevolen kleuren en bijpassende raamdecoratie.

Bijpassende kleuren en raamdecoratie

Bright Skies is een zeer diverse kleur. De kleur laat zich zowel combineren met opgewekte pasteltinten als met chique salonwaardige kleuren. Ook doet Bright Skies het goed in een setting met andere lichte natuurlijke tinten. Voor ieder wat wils dus!

Kleur 2022 Karwei Ginger Gold kleur van het jaar interieur kleuren trendkleurLuxaflex verticale lamellen Kleur 2022 Karwei Ginger Gold kleur van het jaar interieur kleuren trendkleur
Links: Karwei Ginger Gold met aanbevolen kleurencombinaties. Rechts: Luxaflex verticale lamellen.

Karwei: Ginger Gold

Puur en pittig, en toch ook heel naturel. Zo luidt de omschrijving van Ginger Gold, de Karwei kleur 2022. Het is een beige-gele kleur die veel rust en warmte brengt. Inspiratie voor deze kleur haalde Karwei uit de natuur. Het afgelopen jaar heeft ons immers geleerd hoe belangrijk de natuur is om tot rust te komen. Met Ginger Gold haal je die rust in huis!

Kleur van het jaar Karwei Ginger Gold trendkleur 2022 de nieuwste interieurkleuren combineren
Boven: Karwei Ginger Gold met aanbevolen kleuren en bijpassende raamdecoratie.

Bijpassende kleuren en raamdecoratie

Combineer met fris wit en laat Ginger Gold de hoofdrol spelen. Of ga voor een ton-sur-ton palet door Ginger Gold te combineren met andere aardetinten. Ook de combinatie van Ginger Gold en inktzwart is goud. Tot slot past ook dennengroen goed bij Ginger Gold. Ga voor raamdecoratie in één van de complementerende kleuren of kies houten jaloezieën met een natuurlijke uitstraling. Bamboe jaloezieën met nerf bijvoorbeeld!

Histor kleur 2022 Olive Sprig trendkleur 2022 combineren interieurtrendsLuxaflex Duette Shades kleur van het jaar Histor Olive Sprig trendkleur 2022
Links: Histor Olive Sprig in Introspective-palet. Rechts: Luxaflex Duette Shades in 9524.

Histor: Olive Sprig

Ook Histor doet een duit in het zakje: Deze verffabrikant riep de kleur ‘Olive Sprig’ uit tot kleur van het jaar 2022. De Histor kleur 2022 is een grijsgroene tint die staat voor groei en de veerkracht van de natuur. De kleur is afgeleid van de olijftak welke van oudsher symbool staat voor vrede, harmonie en hoop; drie waarden waar we na de pandemie naar hunkeren.

Histor kleur 2022 Olive Sprig trendkleur 2022 kleur van het jaar combineren

Bijpassende kleuren en raamdecoratie

Evenals eerder genoemde trendkleuren gaat Olive Sprig goed samen met een breed scala kleurpaletten. Heb je lef en humor? Ga dan voor een gewaagd ensemble door Olive Sprig te combineren met felle kleuren. Felblauw, -geel en -roze bijvoorbeeld. Heb je juist behoefte aan kalmte en rust? Combineer Olive Sprig dan met zachte pasteltinten en neutrale kleuren. Zo wordt het rustgevende karakter van Olive Sprig geaccentueerd. Tot slot gaat Olive Sprig ook geweldig samen met diepe donkere kleuren. Deze combinatie zorgt voor een rijke historische look.

Trendkleur 2022 Farrow & Ball interieur kleuren 2022 Breakfast Room Green Incarnadine School House WhiteLuxaflex houten jaloezieën kleur van het jaar Farrow & Ball Babouche trendkleur 2022
Links: Farrow & Ball Incarnadine + School House White + Breakfast Room Green. Foto’s: James Merrell. Rechts: Luxaflex houten jaloezieën 8333 vergelijkbaar met Farrow & Ball Babouche.

Farrow & Ball: Babouche, School House White, Breakfast Room Green, Stone Blue en Incarnadine

Farrow & Ball besloot niet één, maar vijf interieur kleuren 2022 te kiezen. Al deze trendkleuren roepen een gevoel van nostalgie op. De eerste van de vijf kleuren is Babouche, een warmgele kleur. De kleur is vernoemd naar de iconische leren slippers die in Marokko gedragen worden. Het is een vrolijk en opvallende kleur. Toch is Babouche niet overheersend. School House White zachte tint gebroken wit. Zonder de koele ondertonen die je in veel moderne interieurs treft, is dit juist een heel nostalgische kleur wit. Breakfast Room Green is een super vrolijke kleur groen. Stone Blue is een warme en tijdloze kleur blauw. Deze trendkleur is vernoemd naar het indigo pigment wat in de 18e eeuw in brokken werd geïmporteerd. Stone Blue heeft dan ook een vintage uitstraling. Incarnadine is een rijke kleur rood, welke klassieke glamour uitstraalt.

Trendkleur 2022 Farrow & Ball interieur kleuren 2022 kleur van het jaar inspiratie
Boven: Farrow & Ball kleuren 2022 interieur en bijpassende raamdecoratie.

Bijpassende kleuren en raamdecoratie

Farrow & Ball koos niet zomaar vijf trendkleuren. Alle vijf kleuren kunnen namelijk uitstekend met elkaar gecombineerd worden. Hoewel School House White ook op zichzelf gebruikt kan worden, functioneert deze kleur vooral als een verbindende factor. Combineer deze witte tint met één of twee andere kleuren. Of ga voor alle vijf trendkleuren in één ruimte!

Gratis kleurstalen

Is jouw veranderdrang na het lezen van dit artikel flink aangewakkerd? En ben je van plan nieuwe raamdecoratie aan te schaffen? Dan wil je de producten vast eerst in het echt zien. Dat kan! Bestel eenvoudig en snel gratis kleurstalen. Meestal worden de stalen nog dezelfde dag verzonden. Natuurlijk ben je ook van harte welkom in onze grote showroom te Leeuwarden. Hier vind je alle producten die wij aanbieden onder één dak: Raamdecoratie, gordijnen, zonneschermen, overkappingen, rolluiken, screens, horren en vloeren.

Voor welke van de interieur kleuren 2022 ga jij? Ga je voor het frisse Bright Skies, het warme Ginger Gold of het vredige Olive Sprig? Of voel je juist meer voor het nostalgische kleurenpalet van Farrow & Ball?

Gerelateerde posts
Gratis meetservice Gratis kleurstalen