Menu
  1. Home
  2. Inspiratieblog
  3. THUIS BIJ WIEKE & DOUWE | Stoere jaloezieën in nieuwbouwhuis

THUIS BIJ WIEKE & DOUWE | Stoere jaloezieën in nieuwbouwhuis

THUIS BIJ WIEKE & DOUWE | Stoere jaloezieën in nieuwbouwhuis
7 min. leestijd

De vorige ‘thuis bij’ schoten we in een karakteristieke jaren 30 woning. Dit keer bezochten we Wieke en Douwe in hun riante nieuwbouwwoning te Sneek, Friesland. Aan het water, een grote wens - zeg maar gerust eis - van Wieke. In mei dit jaar nam het stel hun intrek. Douwe vond het huis en Wieke richtte het in.

“Eén van onze lievelingsplekjes is de grote stamtafel in de keuken. Hier zitten we graag met de hele familie. Dankzij de vitrage kunnen we elkaar zonder knijpende ogen aankijken.”

Samenkomen

Hoewel ze er nog maar zo kort wonen, voelen de twee zich al helemaal thuis in hun liefdesnestje. En zij niet alleen. Ook de familie komt graag over de vloer. Wieke: “Afgelopen weekend kwamen onze kinderen plus kleinkinderen logeren, zo gezellig!” Eén van de lievelingsplekjes in huis is dan ook de grote stamtafel in de keuken. Samen met hun gasten kunnen ze hier urenlang praten. Uiteraard onder het genot van de nodige versnaperingen. Dankzij de vitrage komt er voldoende daglicht binnen, maar wordt hard licht gefilterd. Zo kan je elkaar zonder knijpende ogen aankijken.

Ordinair chique

Dat het stel zich zo snel thuisvoelt is vooral te danken aan Wiekes inbeeldingsvermogen. Al voor de eerste steen was gelegd, zag Wieke het interieur al helemaal voor zich. Zo kwam het dat het huis al compleet was ingericht toen ze er hun intrek namen. Een tijdelijk leven op campingstoelen bleef Wieke en Douwe dus bespaard. Haar woonstijl omschrijft Wieke als ‘ordinair chique’: “Toegegeven het is een beetje “ordinair” al dat zwart en goud. En dan ook nog al die jungle-elementen. Toch oogt het geheel erg chique!”

Binnenkijker sneek nieuwbouw aan het water raamdecoratie blogA House of Happiness vitrage Top Voile dubbele plooi antraciet PVC vloer the rocks collection mid grey mid century
Links: buitenaanzicht woning. Rechts: Details vitrage en PVC vloer

A House of Happiness Top Voile vitrage zwarte keuken raamdecoratie openslaande deurenPVC vloer rechthoekige tegel the rocks collection mid grey
Links: Vitrage in de keuken. Rechts: Details PVC vloer

Close up details Verano aluminium jaloezieën 70mm brede lamellen openslaande ramen draai kiepraamVerano aluminium jaloezieën 70 mm woonkamer goud zwart binnenkijker
Links: Close-up jaloezieën op draaikiepraam. Rechts: Woonkamer.

Stoere aluminium jaloezieën

Het doorhakken van knopen kost Wieke geen enkele moeite. Over de raamdecoratie hoefde ze dan ook niet lang na te denken. Wieke kwam blanco naar de showroom, maar aldaar zag ze meteen wat ze mooi vond. Haar blik werd direct gevangen door de aluminium jaloezieën met 70 mm lamellen. De extra brede lamellen geven de jaloezieën een stoer karakter. Dit sluit goed aan bij Wiekes smaak. Ze besloot dan ook zowel de beneden- als bovenverdiepingen van dit type raamdecoratie te voorzien.

Uitdaging? Kom maar op!

Wieke: “Ik vind privacy erg belangrijk. Dus ook voor het smalle raampje naast de deur moest iets komen te hangen.” Dat is gelukt! Met op maat gemaakte Verano aluminium jaloezieën 25 mm. De grootste uitdaging op het gebied van raambekleding was het hoge raam dat twee verdiepingen beslaat. Gelukkig houden we bij Solano wel van een uitdaging! De oplossing? Verano aluminium jaloezieën in twee delen. Met dezelfde stoere brede lamel als in de rest van het huis.

“Het kamerbrede gordijn doet ontzettend luxe aan. Het voelt als een suite!”

Raamdecoratie oplossing hoog raam aluminium jaloezieën op maatRaamdecoratie smal raam raambekleding aluminium jaloezieën wit
Links: Aluminium jaloezieën in twee delen voor 2 verdiepingen hoge raam. Rechts: Aluminium jaloezieën voor smalle raam naast deur.

Verduisterende gordijn slaapkamer kamerbreed
Boven: Verduisterende gordijnen over volledige breedte van de slaapkamer

Suite-gevoel

Ook in de master bedroom zien we de stoere jaloezie terug. Voor meer verduistering wilden Wieke en Douwe ook graag overgordijnen. De hoeveelheid ramen deed Wieke echter twijfelen. Bang dat het te druk zou worden zag ze drie smalle gordijnen niet zitten. De oplossing deed zich aan tijdens het inmeten. De monteur suggereerde om voor één gordijn over de gehele lengte van de kamer te gaan. Wieke: ‘Ik ben er onwijs blij mee. Zo’n breed gordijn doet ontzettend luxe aan! Ik krijg er echt een suite-gevoel van’. Alleen voor het raam aan de korte kant van de kamer hangen geen gordijnen. Geen probleem, vindt Wieke: ‘Daar schijnt de zon toch niet op. Het beetje zon dat er wel langskomt, wordt voldoende geweerd door de jaloezieën.”

Frisse lucht binnen, insecten buiten

Hoe gastvrij Wieke en Douwe ook zijn, insecten komen er niet in. Het kiep kantelraam op de slaapkamer is voorzien van een inzethor. Ook via de tuindeuren wordt ongedierte de toegang ontzegd. Dankzij de dubbele plisséhordeur komt er wel frisse lucht binnen, maar blijven vliegen buiten. Tegelijkertijd wordt ook de vitrage tegen viezigheid van buiten beschermd. Hetzelfde geldt voor het dakterras, een plek waar het stel maar al te graag vertoeft. Ook voor deze deur hebben Wieke en Douwe een plisséhordeur laten plaatsen.

PVC en vloerverwarming

Ook voor de vloer schakelden Wieke en Douwe de hulp van Solano in. Omdat de begane grond van vloerverwarming is voorzien bleek plak PVC de beste keuze. Dit type vloer geleidt warmte namelijk het allerbest. Plak PVC wil zeggen dat de perfect op maat gesneden vloer op de ondergrond wordt vastgelijmd. Wieke koos voor een rechthoekige ‘tegel’ in een donkergrijze kleur. “Eigenlijk wilde ik voor zwart gaan, maar dat werd me afgeraden. Het zou er te donker van worden in huis en bovendien zou mijn zwarte keuken compleet zijn weggevallen. Ik denk dat ze gelijk hadden en ben erg blij met deze kleur”, lacht Wieke. Het geheel is afgewerkt met hoge zwarte plinten. Dit kleine detail tilt de ruimte gelijk naar een hoger niveau van luxe.

Dubbele plissé hordeur openslaande deuren tuindeuren schuifpuiErvaring plissé hordeur openslaande tuindeuren
Boven: Dubbele plisséhordeur voor openslaande tuindeuren.

Nieuwbouwwoning aan het water Sneek dakterras binnenkijken
Boven: Het geliefde dakterras waar Wieke en Douwe graag zijn.

Enkele plissé hordeur schuifdeur schuifpui dakterras sneekClose up plissé hordeur details
Boven: Details van plisséhordeur voor deur naar dakterras.

Thuis bij jou?

Ben jij de trotse eigenaar van raamdecoratie en/of buitenzonwering van Solano Wonen? En vind je dat jouw woning wel gezien mag worden? Wij zijn op zoek naar nieuwe adressen waar we foto’s mogen maken én een interview afleggen! Lijkt dit je leuk? Stuur dan een e-mail naar r.reiding@solanowonen.nl. Vergeet niet een foto van jouw interieur of terras mee te sturen.

Producten

Gerelateerde posts
Gratis meetservice Gratis kleurstalen