Menu
  1. Home
  2. Inspiratieblog
  3. THUIS BIJ | Solar ritsscreens, markiezen en pergola zonwering

THUIS BIJ | Solar ritsscreens, markiezen en pergola zonwering

THUIS BIJ | Solar ritsscreens, markiezen en pergola zonwering
4 min. leestijd

In een Fries dorp op 15 kilometer afstand van Leeuwarden bevindt zich deze prachtige vrijstaande woning, waar onze monteurs een twaalftal producten hebben mogen installeren: Solar ritsscreens, markiezen en als kers op de taart een Verano® Tumba pergola zonwering. Kijk je mee?

Van knikarmscherm naar pergola zonwering

Aanvankelijk wilden de bewoners het knikarmscherm van hun vorige woning gebruiken. Helaas bleek de maatvoering niet geschikt. Daarom bezochten ze de showroom van Solano om een nieuw knikarmscherm uit te zoeken. In de showroom stuitten ze echter op de Verano® Tumba pergola zonwering. Het was liefde op het eerste gezicht!

Esthetisch en functioneel

De keuze voor de Tumba werd niet alleen gemaakt vanwege het fraaie design, maar ook vanwege de functionaliteit. Een pergola zonwering kan grotere oppervlakten overspannen dan een knikarmscherm. Dit komt doordat het scherm niet alleen op de gevel steunt, maar ook op twee vaste staanders. Hierdoor konden ze het complete terras bedekken. De extra stevigheid zorgt ook voor meer windbestendigheid. Bovendien is het doek waterdicht en trekt het automatisch strak, zodat er geen waterzakken ontstaan. Het water loopt netjes weg door een van de staanders. Klant: “Sinds de Tumba staat, zijn we enorm verwend met het weer, dus we hebben nog niet in de regen buiten gezeten, maar dat zie ik wel voor me in het najaar!” De bewoners zijn zo blij met hun Tumba dat ze nu ook een Tumba op hun tweede terras willen. “Maar alles op zijn tijd”, lacht de klant.

Matchend bij de kozijnen

In de showroom staat een antraciet exemplaar, die de klanten prachtig vonden. Aanvankelijk wilden ze voor dezelfde antraciete kleur kiezen. Toch besloten ze op het laatste moment voor witte profielen te gaan, wat beter bij de kozijnen past. ‘Een spannende keuze, maar het heeft heel goed uitgepakt,' aldus een tevreden klant. Voor de doekkleur kozen ze een mediterrane beige tint.

“Op het laatste moment hebben we gekozen voor een witte in plaats van antraciete Tumba. Een spannende keuze, maar het heeft heel goed uitgepakt!”

Verano Tumba pergolazonwering met witte profielen en beige doekVerano Tumba pergolazonwering klant ervaring

Witte Verano Tumba pergola zonwering beige doek smart solar ritsscreensVerano Tumba pergolazonwering witte profielen beige doek

Duurzaam verkoelen met screens

Een soortgelijke beige tint komt terug in de screens. Met zoveel raampartijen kan het behoorlijk warm worden in huis. Screens zijn een duurzame manier om dit te voorkomen. Omdat het doek de zon tegenhoudt voordat deze het raam bereikt, krijgt de zon niet de kans om het glas op te warmen. Screens houden gemiddeld tussen de 70 en 90 procent van de zonnewarmte tegen, en dat zonder een energieslurpende airco!

Het gemak van solar screens

Onze klanten kozen voor Solano Smart ritsscreens op zonne-energie. Solar screens hebben een aantal unieke voordelen. Er hoeven geen gaten naar binnen te worden geboord voor de bedrading en er is geen stopcontact in de buurt nodig. Dit maakt de installatie gemakkelijker en zorgt voor een nette afwerking. Bovendien heb je geen elektrische kennis nodig. Dat is handig als je besluit zelf te monteren. Zonwering op zonne-energie zorgt ook voor extra veiligheid omdat het niet is aangesloten op het stroomnet. Elk screen heeft zijn eigen energiebron en werkt dus ook tijdens een stroomstoring.

Nostalgische markiezen

Gedurende de dag draait de zon naar de voorkant van het huis, waar het ook behoorlijk warm kan worden. Eerst dachten de bewoners eraan om hier ook screens te plaatsen, maar twijfelden of zo'n modern type raambekleding wel bij het landelijke karakter van het huis paste. Uiteindelijk kozen ze voor markiezen, die het landelijke karakter mooi complementeren. Om het toch één geheel te maken, kozen ze ook voor deze producten een beige tint. Wel met een subtiel wit streepje voor een nostalgische uitstraling.

Solano Smart ritsscreen solar zonne-energie beige screens witte profielen

Zonnepaneel screen op zonne-energie solar ritsscreen beige doek witte omkastingSolar screen met beige doek witte omkasting ritsscreen op zonne-energie

Thuis bij jou?

Ben jij de trotse eigenaar van raamdecoratie en/of buitenzonwering van Solano Wonen? En vind je dat jouw woning wel gezien mag worden? Wij zijn op zoek naar nieuwe adressen waar we foto’s mogen maken én een interview afleggen! Lijkt dit je leuk? Stuur dan een e-mail naar r.reiding@solanowonen.nl. Vergeet niet een foto van jouw interieur of terras mee te sturen.

Producten

Gerelateerde posts
Gratis meetservice Gratis kleurstalen