Menu
  1. Home
  2. Inspiratieblog
  3. Screens monteren op kunststof kozijnen? Dat kan!

Screens monteren op kunststof kozijnen? Dat kan!

Screens monteren op kunststof kozijnen? Dat kan!
5 min. leestijd

Tegenwoordig hebben bijna alle huizen kunststof kozijnen. Dat is niet zonder reden! Dit materiaal kent namelijk vele voordelen. Kunststof is onderhoudsarm, zorgt voor uitstekende warmte- en geluidsisolatie en is verkrijgbaar in diverse kleuren. Ondanks deze vele voordelen is er één nadeel aan kunststof kozijnen: Het is niet ideaal om erin te boren en schroeven. Wil je jouw kunststof kozijnen met screens uitbreiden? Geen zorgen, dat kan! In dit blog leggen we je graag uit hoe screens monteren op kunststof kozijnen in zijn werk gaat.


Populaire screens


Drie verschillende soorten montage

Gelukkig is boren in de kozijnen in de meeste gevallen helemaal niet nodig. Het materiaal waarvan de kozijnen zijn gemaakt is dus vaak niet eens relevant. Hieronder lichten we de verschillende montagewijzen toe.

Op de muur

De eenvoudigste manier om screens te monteren, is op de muur. Dit is dan ook de meest gekozen optie. Montage op de muur vereist de minst nauwkeurige meting. Als de zonwering de muur iets meer bedekt, is dat namelijk geen probleem.

Deze montage is het makkelijkst, maar ook het meest opvallend. Zowel de geleiders als de omkasting steken uit ten opzichte van de muur en zijn daardoor goed zichtbaar. Verlang je naar een minder opvallende look? Dan is de volgende methode beter geschikt.

Kunststof kozijnen screens op de muur monterenVerano screens op solar energie ritsscreens modern huis
Bovenstaande tekening en foto tonen op de muur gemonteerde screens.

Tussen twee muren

Het is ook een mogelijkheid om het screen tussen twee muren te plaatsen. De geleiders worden dan aan de kopse kant van de steen bevestigd.. Deze montagewijze wordt in de dag genoemd. Deze optie vergt meer precisie dan de eerste. Als het screen iets te groot of te klein is, zal het niet passen. Raadpleeg dus zorgvuldig de meetinstructies of maak gebruik van onze inmeetservice.

Het grote voordeel van deze montagewijze is de strakke uitstraling. De geleiders steken immers niet uit. De kast komt echter wel op de muur te liggen. Dit heeft als voordeel dat de kast niet van binnenuit zichtbaar is. Je behoudt dus het volledige zicht van binnen naar buiten.

montage screen tussen twee monteren
Bovenstaande tekening en foto tonen tussen twee muren gemonteerde screens.

Op het kozijn

Slechts in enkele gevallen worden screens op het kozijn geplaatst. Deze montagewijze geeft het meest strakke resultaat. Het gehele screen - inclusief de kast - valt namelijk binnen de muren. Houd er wel rekening mee dat bij deze montagewijze de kast deels voor het raam valt. De kast is in dat geval van binnenuit zichtbaar.

Rechtstreeks zonwering bevestigen op kunststof kozijnen wordt meestal afgeraden. Door te boren in je kunststof kozijnen loop je het gevaar dat deze niet meer lucht- en waterdicht zijn en de garantie vervalt. Zeker bij montage van zonwering aan de buitenkant van het kozijn vormt dit een groot risico. Als je screens voor kunststof kozijnen wil plaatsen, kies je dus beter voor één van de andere twee montageopties.

Tekening screens montage op het kozijn instructiesVerano screens montage op het kozijn solar ritsscreens moderne boerderijwoning
Bovenstaande tekening en foto tonen op het kozijn gemonteerde screens.

Tip: Nog minder boren met solar screens!

Kies je voor elektrische screens? Dan moet je meestal een gat naar binnen boren voor de bedrading. Tenzij je kiest voor screens op zonne energie! Het enige wat je hoeft te doen is het screen op de muur bevestigen. Je hebt dus geen enkele elektrische kennis nodig en er hoeft geen stopcontact in de buurt te zijn. Bovendien bieden solar screens extra veiligheid bij een noodsituatie. Omdat de accu ingebouwd is en niet aangesloten is op het stroomnet, zal het screen zelfs tijdens stroomuitval blijven functioneren. Wel zo prettig als je snel een vluchtroute nodig hebt.

Voordelige maatwerk screens bestellen

Voordelige screens op maat bestel je bij Solano Wonen eenvoudig online! Wij verzenden rechtstreeks vanuit de fabriek, kopen groots in en hanteren lage marges. Daardoor kunnen we onze screens extra goedkoop aanbieden. Tot wel 50% onder de verkoopadviesprijs! Met onze duidelijke meetinstructies is inmeten een eitje. Laat je dit toch liever aan een professional over? Maak dan gebruik van onze meet- en montageservice. We komen graag bij je langs!

Heb je na het lezen van dit artikel toch nog vragen over screens monteren op kunststof kozijnen? Of heb je een andere prangende vraag? Bel of mail gerust. Onze enthousiaste medewerkers helpen je graag!

Gerelateerde posts
Gratis meetservice Gratis kleurstalen