Menu
  1. Home
  2. Inspiratieblog
  3. Roze gordijnen, niet alleen voor meisjeskamers!

Roze gordijnen, niet alleen voor meisjeskamers!

Roze gordijnen, niet alleen voor meisjeskamers!
7 min. leestijd

Vroeger zag je roze uitsluitend op meisjeskamers. Tegenwoordig is de kleur roze niet meer zo gendergebonden. De kleur roze wordt ook veel in woonkamers toegepast. Of in de ouderslaapkamer. Het is immers een hele vrolijke en frisse kleur. Roze heeft bovendien een kalmerend effect. En dat is precies wat we van ons thuis verlangen: Een plek waar we tot rust komen. Lijkt een vleugje roze in huis jou ook wel wat? Maar gaan roze muren je wat te ver? Dan zijn roze gordijnen een mooie middenweg! In dit blog helpen we je met het kiezen van de juiste roze gordijnen voor jouw interieur.


Populaire roze gordijnen


Roze gordijnen voor elke woonruimte

Er is geen ruimte in huis waar roze gordijnen niet geschikt voor zijn. De enige voorwaarde is dat je voor de juiste transparantie kiest. Wat we daar precies mee bedoelen? Dat lichten we hieronder per vertrek toe!

Roze gordijnen woonkamer

Heb je een drukke baan? Dan zal je het heerlijk vinden om thuis te komen in een huiskamer met roze accenten. Wanneer je gordijnen roze zijn bijvoorbeeld. Deze kleur heeft immers een rustgevende werking op onze geest. Ben je bang dat het geheel te ‘truttig’ wordt? Ga dan voor roze gordijnen met ringen. Deze ringen geven je gordijnen een stoerdere uitstraling. In woonkamers kies je het best voor een doorschijnende stof. Roze inbetween gordijnen of vitrages bijvoorbeeld. Deze geven overdag voldoende privacy zonder het daglicht volledig te blokkeren. De hele dag in het donker zitten vindt immers niemand prettig. Wil je ‘s avonds wat meer privacy? Ga dan voor een combinatie van verschillende stofdiktes. Roze overgordijnen met roze vouwgordijnen bijvoorbeeld. De overgordijnen gebruik je dan uitsluitend ‘s avonds.

Roze gordijnen slaapkamer

Roze staat voor liefde en genegenheid en is daarmee ideaal voor slaapkamers. Hier wil je je immers geborgen voelen. Om het cocoon-effect te versterken kies je voor roze velours gordijnen. Deze ‘knuffelbare’ stof straalt veel warmte uit. Bovendien werken fluwelen gordijnen tevens als geluidswerende gordijnen. Handig wanneer je aan een drukke straat woont! In slaapkamers is het vooral belangrijk dat gordijnen goed verduisteren. Ben je op zoek naar roze verduisterende gordijnen? Dan is de Solution een goede keuze! Deze stof is standaard verduisterend en hoeft daarom niet gevoerd te worden. Wil je graag roze gordijnen met een specifieke textuur? Linnenlook of velours bijvoorbeeld? Laat ze dan voeren! Op deze manier kan je alle roze gordijnen verduisterend maken.

Roze gordijnen kinderkamer

Nog altijd worden roze gordijnen nog veel gekozen voor kinderkamers. Ook (jonge) kinderen hebben immers veel baat bij een kalmerende omgeving. Om overprikkeling te voorkomen kies je het best voor een zachte tint: Baby roze gordijnen. In een kinderkamer zijn lichtinval en temperatuur extra belangrijk. Met isolerende gordijnen sla je twee vliegen in één klap: Verduistering en warmtewering. Gordijnstof Solution bijvoorbeeld.

Roze gordijnen in ieder interieur

Er bestaan talloze tinten roze. Van licht roze gordijnen tot donker roze gordijnen. Roze gordijnen passen daarom bij vrijwel iedere woonstijl. Zo staan oud roze linnen gordijnen geweldig in een landelijk of bohemian interieur. Ook bij een hotel chique interieur staan oud roze gordijnen geweldig! Kies in dat geval echter liever voor een fluwelen stof.

Oud roze linnen gordijnen met roze vouwgordijn a house of happiness gordijnen industrieel interieurZacht roze gordijnen kinderkamer houten jaloezieën babykamer slaapkamer kind lambrisering donkergrijs
Links: Poederroze gordijnen met roze vouwgordijn. Rechts: Zacht roze gordijnen kinderkamer.

Goedkope roze gordijnen 100% op maat

Ben je op zoek naar goedkope roze gordijnen op maat? Dan ben je op de juiste plek beland! Wij leveren direct vanuit de fabriek. Daardoor kunnen we gordijnen tot 40% goedkoper dan in de winkel aanbieden! Bestellen is eenvoudig. Ga naar de stof van jouw keuze en klik op ‘Bereken je prijs’. Vervolgens vul je de gewenste maten in. Maak hiervoor gebruik van onze meetinstructies. Laat je dit liever aan een professional over? Maak dan een meetafspraak. Na het invullen van de maten kies je een stofkleur. Daarna bepaal je welk type plooi je wil en hoe het gordijn verdeeld dient te worden. Vervolgens ga je naar betaling en wordt je gordijn in productie genomen. Dit neemt circa 12 werkdagen in beslag. Als het zover is leveren wij jouw roze gordijnen kant en klaar bij je thuis af. Heb je gekozen voor onze montageservice? Dan hangen we ze ook nog voor je op!

Andere kleur gordijnen

Vind je roze toch iets te lieflijk? Dan zijn vurig rode gordijnen misschien meer jouw ding! Rood is de kleur van liefde en passie. Deze kleur wordt dan ook veel toegepast in slaapkamers! Naast lust in de slaapkamer, wekt rood ook eetlust op. Dat maakt deze kleur tevens geschikt voor de keuken. Tot slot doet de kleur rood ook wonderen op de werkplek. Het is namelijk een activerende kleur. Ook gele gordijnen zijn geschikt voor een (thuis)kantoor. Geel zorgt namelijk voor focus en doelgerichtheid. Daarnaast staat geel voor energie, geluk en positviteit. Deze eigenschappen maken de kleur ook zeer geschikt voor de woonkamer. Dit is immers de plek in huis waar je de meeste tijd doorbrengt. Houd je van kleur, maar ook van rust? Dan zijn blauwe gordijnen of groene gordijnen een mooie middenweg. Beide kleuren staan voor rust en hebben een kalmerend effect. Blauw staat daarnaast voor vertrouwen. En wat is de betrouwbaarste plek om te zijn? Thuis natuurlijk! Mag het allemaal wel wat minder kleurrijk? Dan zijn beige gordijnen een goede keuze. Beige is heel rustgevend en laat zich makkelijk combineren met andere kleuren. Of houd het juist bij een neutraal kleurenpalet. Wil je graag een fris ogend interieur? Ga dan voor witte gordijnen! Deze doen denken aan wapperende frisse was. Bovendien doen witte gordijnen een ruimte optisch lichter en ruimer lijken. Wil je graag een statement maken? Kies dan voor zwarte gordijnen. Zwart is een stoere, maar tegelijkertijd chique kleur. Het is tevens een neutrale kleur, waardoor zwarte gordijnen bij vrijwel iedere interieur passen. Ben je bang dat de ruimte iets te donker oogt met zwarte gordijnen? Dan beiden grijze gordijnen een mooie middenweg! Grijze gordijnen passen bij vrijwel ieder interieur. Het is dan ook een mooie basis wanneer je veelvuldig je interiuer omgooit.

Gratis kleurstalen

Wil je de kleur eerst in het echt zien? Of de stof even aanraken? Dat begrijpen we! Daarom bestel je bij ons eenvoudig gratis kleurstalen. In de regel worden deze binnen twee werkdagen bezorgd. Natuurlijk ben je ook van harte welkom in onze grote showroom te Leeuwarden. Hier vind je ons complete assortiment onder één dak: Binnenzonwering, gordijnen, zonneschermen, rolluiken, screens, horren en vloeren. Handig als je gaat verhuizen bijvoorbeeld!

Heb je toch nog vragen over roze gordijnen? Bel of mail gerust! Onze professionele en enthousiaste medewerkers staan je graag te woord.

Gerelateerde posts
Gratis meetservice Gratis kleurstalen