Menu
  1. Home
  2. Inspiratieblog
  3. Ontdek de juiste blauwe gordijnen voor jouw interieur

Ontdek de juiste blauwe gordijnen voor jouw interieur

Ontdek de juiste blauwe gordijnen voor jouw interieur
5 min. leestijd

Vraag je iemand naar zijn of haar lievelingskleur? Dan is de kans groot dat het antwoord blauw is. Heel begrijpelijk! De kleur blauw kent namelijk vele positieve associaties. Rust en vrede bijvoorbeeld. Ook staat blauw voor vertrouwen. Het is dan ook geen toeval dat het de lievelingskleur van banken en verzekeraars is. Blauw is bovendien de kleur van de lucht en de zee. Met zoveel positieve associaties is het dus niet gek dat blauw een veelgekozen kleur in het interieur is. Blauwe gordijnen bijvoorbeeld! In dit blog helpen we je met het kiezen van de juiste blauwe gordijnen voor jou!


Populaire blauwe gordijnen


Blauwe gordijnen in ieder vertrek

In principe zijn blauwe gordijnen geschikt voor elke woonruimte. Of je ze nu op je slaapkamer of in je woonkamer wil hangen. Wel hebben gordijnen voor slaapkamers andere vereisten dan woonkamer gordijnen.

Blauwe gordijnen woonkamer

Thuis hoort een plek te zijn waar je volledig tot rust kan komen. De kleur blauw draagt daar sterk aan bij. Deze kleur staat immers voor rust. Blauwe gordijnen in de woonkamer zijn daarom een heel goed idee! In de woonkamer kies je het best voor blauwe inbetween gordijnen. Inbetweens bieden overdag voldoende privacy zonder het licht volledig te blokkeren. Je wil overdag immers niet in het donker zitten. Wil je ‘s avonds ook graag privacy? Kies dan voor een combinatie van transparanties. Overgordijnen en vitrages bijvoorbeeld. Ook een combinatie van verschillende soorten raambekleding is een optie. Blauwe vouwgordijnen en overgordijnen bijvoorbeeld. Elke blauwe gordijnstof is tevens verkrijgbaar als vouwgordijn. Genoeg keuze dus!

Blauwe gordijnen kinderkamer en slaapkamer

Wanneer je gordijnen blauw zijn kom je extra goed tot rust. Vooral wanneer je voor donkerblauwe gordijnen kiest. De kleur donkerblauw verlaagt namelijk je hartslag. Ook zorgt deze kleur ervoor dat het stresshormoon cortisol afneemt. Ideaal voor slaapkamers dus! Of het nu een slaapkamer voor kinderen of volwassenen bevat. Blauwe gordijnen slaapkamer proof maken doe je door te kiezen voor verduisterende gordijnen. In een donkere slaapkamer maakt je lichaam namelijk meer van het slaaphormoon melatonine aan. Wij hebben een drietal blauwe verduisterende gordijnen in ons assortiment: Solution, Lagoon en Fireflex. Niet alle blauwe overgordijnen zijn standaard verduisterend. Wel kan je alle blauwe gordijnen verduisterend maken! Dit doe je door ze te laten voeren.

Blauwe gordijnen voor ieder interieur

Er bestaan vele tinten blauw. Zo kan je kiezen voor lichtblauwe gordijnen, maar ook voor nachtblauwe gordijnen. Er is dan ook altijd een blauw gordijn die past bij jouw woonstijl. Ben je fan van de scandinavische stijl? Kies dan voor blauw grijze gordijnen. Blauw groene gordijnen staan juist erg goed bij landelijke interieurs. Zeker wanneer je kiest voor een grof geweven stof. Linnen(look) bijvoorbeeld. Heb je een klassiek interieur? Dan zijn petrol blauwe gordijnen een mooie keuze. Deze rijke kleur straalt namelijk veel luxe uit. Ben je dol op de hotel chique woonstijl? Kies dan voor blauwe velours gordijnen. Velours - of fluweel - is namelijk onmisbaar binnen deze stijl.

Lichtblauwe gordijnen A House Off Happiness blauwe vouwgordijnen combinatie inbetweensBlauw groene gordijnen petrol blauw A House Of Happiness blauwe inbetween gordijnen
Links: Grijs blauwe gordijnen en vouwgordijnen. Rechts: Blauw groene gordijnen en vouwgordijnen.

Goedkope blauwe gordijnen op maat

Ben je op zoek naar goedkope blauwe gordijnen op maat? Dan ben je bij ons aan het juiste adres! Wij leveren direct vanuit de fabriek. Hierdoor kunnen we gordijnen tot 40% goedkoper dan in de winkel aanbieden! Bestellen is eenvoudig. Ga naar de stof van jouw keuze en klik op ‘Bereken je prijs’. Vervolgens vul je de gewenste maten in. Maak hiervoor gebruik van onze meetinstructies. Laat je dit liever aan een professional over? Maak dan een meetafspraak. Na het invullen van de maten kies je een stofkleur. Daarna bepaal je welk type plooi je wil: Een enkele of dubbele plooi? Of toch een wave plooi? Ook geef je aan hoe het gordijn verdeeld dient te worden. Vervolgens ga je naar betaling en wordt je gordijn in productie genomen. Dit neemt circa 12 werkdagen in beslag. Als het zover is leveren wij jouw blauwe gordijnen kant en klaar bij je thuis af. Heb je gekozen voor onze montageservice? Dan hangen we ze ook nog voor je op!

Gratis kleurstalen

Wil je de kleur eerst in het echt zien? Of de stof even in je handen hebben? Dat begrijpen we! Daarom vraag je bij ons eenvoudig gratis kleurstalen aan. In de regel worden deze binnen twee werkdagen bezorgd. Natuurlijk ben je ook van harte welkom in onze grote showroom te Leeuwarden. Hier vind je alle producten die wij aanbieden onder één dak: Binnenzonwering, gordijnen, zonneschermen, rolluiken, screens, horren en vloeren. Handig als je gaat verhuizen bijvoorbeeld!

Heb je toch nog vragen over blauwe gordijnen? Bel of mail gerust! Onze professionele en enthousiaste medewerkers helpen je graag verder.

Gerelateerde posts
Gratis meetservice Gratis kleurstalen