Menu
  1. Home
  2. Inspiratieblog
  3. Licht, rust en ruimte met witte gordijnen

Licht, rust en ruimte met witte gordijnen

Licht, rust en ruimte met witte gordijnen
6 min. leestijd

Wit is één van de populairste kleurkeuzes op het gebied van gordijnen. Logisch! Wanneer je gordijnen wit zijn, oogt een ruimte optisch lichter en ruimer. Wit is een neutrale kleur en daarom makkelijk te combineren. Dus weet je nog niet zo goed welke kant je op wil met je interieur? Dan zijn witte gordijnen een ideale keuze. Maximaal tot rust komen? Ga dan voor zoveel mogelijk wit in je interieur. Wit staat namelijk voor rust en eenvoud. Witte gordijnen mogen daarbij natuurlijk niet ontbreken. Heb je juist een kleurrijk interieur? Gezellig, maar misschien ook een beetje druk. Witte gordijnen brengen de nodige rust.


Populaire witte gordijnen


Witte gordijnen in iedere kamer

Zoek je witte gordijnen voor de slaapkamer? Of wil je juist je woonkamer van witte gordijnen voorzien? Dat kan! Witte gordijnen zijn geschikt voor vrijwel iedere woonruimte. Wel behoeft iedere ruimte een ander type gordijnstof. Hoe dat precies zit? Dat lichten we hieronder toe.

Witte gordijnen woonkamer

Witte gordijnen zijn een uitstekende keuze voor de woonkamer. Zeker wanneer je een kleine woonkamer hebt. Witte gordijnen maken een ruimte immers lichter en daarmee groter. Heb je al een grote woonkamer? Ook dan zijn witte gordijnen prachtig! Hiermee leg je namelijk de nadruk op de grootte. Een gordijn in de woonkamer heeft als functie om zonlicht te filteren en inkijk te verminderen. Witte vitrage en witte inbetween gordijnen zijn ideaal voor dit doeleinde. Transparante gordijnen bieden overdag voldoende privacy. Dit geldt echter niet voor de avonden. Wanneer het buiten donker en binnen licht is, kijk je van buiten dwars door het dunne gordijn heen. Vind je dit vervelend? Kies dan voor een combinatie van witte raambekleding. Witte doorschijnende gordijnen en witte overgordijnen bijvoorbeeld. Natuurlijk is ook een combinatie met een ander type raamdecoratie mogelijk. Met witte plisse gordijnen, witte vouwgordijnen of witte duo rolgordijnen bijvoorbeeld.

Witte gordijnen slaapkamer

Wil je van je slaapkamer een oase van rust maken? Dan zijn witte gordijnen een goede keuze. Deze pure kleur brengt immers rust. Om goed tot rust te komen, is vooral verduistering belangrijk. In een donkere slaapkamer maakt je lichaam namelijk meer melatonine aan. Dit hormoon zorgt ervoor dat je beter in slaap valt. Kies daarom altijd voor witte verduisterende gordijnen. De Solution, Reflex of Fireflex bijvoorbeeld. De Reflex heeft als bijkomend voordeel dat het een isolerende stof heeft. Ook de Fireflex heeft een extra voordeel: Deze stof werkt vlamvertragend. Niet alle overgordijnen zijn standaard verduisterend. Ben je verliefd geworden op een witte stof die niet verduisterend is? Geen probleem! Door je gordijn te laten voeren tover je deze om tot een wit verduisterend gordijn.

Witte gordijnen voor elke interieurstijl

Er is vrijwel geen woonstijl waar witte gordijnen niet mee samen gaan. Heb je een modern interieur met veel wit en/of zwart? Dan sluiten witte gordijnen hier naadloos op aan. Ga voor een zo strak mogelijk uitvoering. Geen grove wevingen dus, maar juist een gladde stof. Een grove weving past dan wel weer perfect bij een landelijk interieur. Witte linnen gordijnen bijvoorbeeld. Tip: Kies altijd voor linnenlook gordijnen. De Maran bijvoorbeeld. Echt linnen is namelijk erg kreuk-, krimp- en verkleuringsgevoelig. Ben je dol op de bohemian woonstijl? Dan zijn linnen(look) gordijnen wederom een goede match. Ook witte velours gordijnen gaan goed samen met een bohemian interieur. De Elite bijvoorbeeld. Heb je een stoer industrieel interieur? Maar voelt het geheel wat te donker aan? Witte gordijnen zorgen voor een gaaf contrast en een lichtere uitstraling. Bang dat het te truttig wordt? Geen zorgen. Dit voorkom je door te kiezen voor witte gordijnen met ringen in plaats van plooien. Deze ringen zorgen voor een rauw randje.

Landelijk interieur inbetween gordijnen wit zwarte gordijnroede witte jaloezieën rieten stoelen rotan mand open haardVitrage wit met roestrood vouwgordijn terracotta pampasrgas in vaas beeld hoofd ornament
Links: Inbetween gordijnen wit met jaloezieën. Rechts: Vitrage wit met gekleurd vouwgordijn.

Gordijnrails wit of zwart?

Een gordijn hang je op aan een gordijnrail of -roede. Welke optie je kiest, is allereerst afhankelijk van het type plooi. Een gordijn met inslagringen komt natuurlijk op een roede. Voor een wavegordijn bestaat er een speciale gordijnrail. Plooigordijnen kunnen aan zowel rails als roedes bevestigd worden. Deze keuze is geheel afhankelijk van jouw persoonlijke smaak. Wil je graag een zo onopvallend mogelijk ophangsysteem? Kies dan voor witte gordijnrails. Een witte gordijnroede hebben we niet in ons assortiment. Logisch. Mensen die voor een roede kiezen, willen immers juist dat deze opvalt. Creëer een gaaf contrast door je witte gordijnen op te hangen aan een zwarte gordijnroede.

Goedkope witte gordijnen op maat

Zeker weten dat je raambekleding perfect aansluit op jouw raam? Dan is maatwerk een vereiste. Zeker bij slaapkamers is dit heel belangrijk Je wilt immers geen kieren waar licht langs schijnt. Voor witte gordijnen op maat ben je bij ons aan het juiste adres! Bovendien zijn onze producten standaard laag geprijsd. 100% op maat voor de allerbeste prijs dus! Bestellen is eenvoudig: Klik op de stof van jouw keuze en vervolgens op ‘Bereken je prijs’. Vul nu allereerst de gewenste maten in. Bekijk hiervoor onze meetinstructies. Besteed je het meten liever uit aan professional? Maak dan gebruik van onze inmeetservice. Heb je de maten ingevuld? Dan kies je een stofkleur. Daarna bepaal je het type plooi en de gewenste verdeling. Als laatst kies je of je de gordijnen wil laten monteren of zelf op wil hangen. Na betaling worden jouw gordijnen in productie genomen. Normaal gesproken neemt dit zo’n 12 werkdagen in beslag. Als het zover is leveren we jouw witte gordijnen kant en klaar af bij je thuis.

Gratis kleurstalen

Er bestaan vele verschillende tinten wit. Zo kan je kiezen voor spierwitte of gebroken witte gordijnen. Zeker weten dat je de juiste tint wit kiest? Bestel dan eenvoudig gratis kleurstalen. Meestal worden ze al binnen twee werkdagen bezorgd. Daarnaast heten we je ook graag van harte welkom in onze grote showroom te Leeuwarden. Hier vind je alle producten die wij aanbieden onder één dak: Raamdecoratie, gordijnen, zonneschermen, rolluiken, screens, horren en vloeren. Ideaal als je gaat verhuizen!

Meer weten over witte gordijnen? Bel of mail gerust! Onze professionele en enthousiaste medewerkers staan je graag te woord.

Gerelateerde posts
Gratis meetservice Gratis kleurstalen