Menu
  1. Home
  2. Inspiratieblog
  3. Kies de juiste rode gordijnen voor jouw woning

Kies de juiste rode gordijnen voor jouw woning

Kies de juiste rode gordijnen voor jouw woning
6 min. leestijd

Wie denkt aan de liefde, ziet meteen de kleur rood voor zich. Deze kleur wordt immers geassocieerd met passie en verlangen. Geen wonder dus dat het een veel gekozen kleur voor slaapkamers is! Ook voor keukens is rood een geschikte kleur. Rood stimuleert namelijk de eetlust. Bovendien is het een actieve kleur. Dit maakt rood ook zeer geschikt voor werkplekken. Natuurlijk kan rood ook prima in andere vertrekken worden toegepast. In de woonkamer bijvoorbeeld. Wees echter wel voorzichtig met het gebruik van rood. Vanwege zijn krachtige karakter wordt een veelvoud aan rood snel als te heftig ervaren. Schilder dus niet meteen al je muren rood. Kies liever voor rode accenten. Rode gordijnen bijvoorbeeld! In dit blog helpen we je met het kiezen van de juiste rode gordijnen voor jouw interieur!


Populaire rode gordijnen


Rode gordijnen in ieder vertrek

In principe zijn rode gordijnen geschikt voor elke woonruimte. Dit hangt echter wel af van de tint rood en de stofsoort. Wat we daar precies mee bedoelen? Dat lichten we hieronder per kamer toe!

Rode gordijnen in de woonkamer

Wanneer je gordijnen rood zijn, zal je merken dat je meer energie krijgt. Ideaal wanneer je woonkamer ook als kantoor fungeert! Of als sportplek! Rood is bovendien een onwijs sfeervolle kleur. Deze kleur straalt namelijk veel warmte uit. Rode gordijnen zijn dus ideaal wanneer je jouw interieur een beetje te kil vindt. In de woonkamer kies je het best voor een transparante stof. Rode vitrages of inbetweens bijvoorbeeld. Deze bieden overdag de nodige privacy, maar laten nog wel daglicht binnen. Je wil immers niet de hele dag in het donker zitten. Heb je ook ‘s avonds behoefte aan privacy? Bijvoorbeeld omdat je aan een drukke weg woont? Dan is een combinatie van transparanties een goed idee. Kies bijvoorbeeld voor rode vouwgordijnen in een dikke stof en rode gordijnen in een doorschijnende stof. De vouwgordijnen gebruik je dan alleen ‘s avonds.

Rode gordijnen in de slaapkamer

Laten we er niet omheen draaien: We associëren de kleur rood vooral met liefde en verlangen. Een vleugje rood in de slaapkamer om de passie aan te wakkeren kan dus zeker werken! Wees echter niet te enthousiast. In de eerste plaats is de slaapkamer immers bedoeld om - juist ja - te slapen. Alle muren rood verven is dan ook geen aanrader. Pas de kleur liever iets spaarzamer toe. Rode gordijnen zijn de perfecte middenweg! Voor een ultra sensuele look kies je het best voor rode velours gordijnen. Deze zachte stof heeft een zwoele uitstraling. Bovendien zijn rode fluwelen gordijnen tevens geluidswerende gordijnen. Ideaal wanneer je aan een drukke weg woont! Daarnaast is het belangrijk dat je gordijnen goed verduisteren. Wij hebben een drietal rode verduisterende gordijnen in ons assortiment: Solution, Lagoon en Fireflex. Niet alle rode overgordijnen zijn standaard verduisterend. Wel kan je alle rode gordijnen verduisterend maken! Dit doe je door ze te laten voeren. Niet alleen de stof, maar ook de tint rood is belangrijk. In de slaapkamer kies je beter voor een donkere, dan een felle tint. Wanneer je gordijnen bordeaux rood zijn, zal je namelijk sneller in slaap vallen dan wanneer ze signaalrood zijn.

Rode gordijnen in ieder interieur

Rood komt in vele schakeringen. Zo kan je kiezen voor bordeaux rode gordijnen, maar ook voor oranje rode gordijnen. Rode gordijnen zijn dan ook geschikt voor vele woonstijlen. Ben jij dol op de bohemian woonstijl? Dan zijn baksteen of terracotta gordijnen een prachtige match. In een klassiek interieur kies je juist het best voor donkerrode gordijnen. Ook in een hotel chique interieur doet een dieprode kleur het erg goed.

Rode gordijnen woonkamer rode vitrage interieur draadstoel lambrisering grijze murRode vitrage in bohemian interieur boho woonkamer rode gordijnen rotan lamp rieten lampenkap cactus
Boven: Gordijn rood in diverse woonkamer settings.

Goedkope rode gordijnen 100% op maat

Ben je op zoek naar goedkope rode gordijnen op maat? Dan ben je op de juiste plek beland! Wij leveren direct vanuit de fabriek. Daardoor kunnen we gordijnen tot 40% goedkoper dan in de winkel aanbieden! Bestellen is eenvoudig. Ga naar de stof van jouw keuze en klik op ‘Bereken je prijs’. Vervolgens vul je de gewenste maten in. Maak hiervoor gebruik van onze meetinstructies. Laat je dit liever aan een professional over? Maak dan een meetafspraak. Na het invullen van de maten kies je een stofkleur. Daarna bepaal je welk type plooi je wil: Een enkele plooi, dubbele plooi of toch een wave plooi? Ook beslis je hoe het gordijn verdeeld moet worden. Vervolgens ga je naar betaling en wordt je gordijn in productie genomen. Dit neemt circa 12 werkdagen in beslag. Als het zover is leveren wij jouw rode gordijnen kant en klaar bij je thuis af. Heb je gekozen voor onze montageservice? Dan hangen we ze ook nog voor je op!

Gratis kleurstalen

Wil je de kleur eerst in het echt zien? Of de stof even in je handen hebben? Dat begrijpen we! Daarom bieden wij gratis kleurstalen aan. In de regel worden deze binnen twee werkdagen bezorgd. Natuurlijk ben je ook van harte welkom in onze grote showroom te Leeuwarden. Hier vind je ons complete assortiment onder één dak: Raamdecoratie, gordijnen, zonneschermen, rolluiken, screens, horren en vloeren. Handig als je gaat verhuizen bijvoorbeeld!

Heb je toch nog vragen over rode gordijnen? Bel of mail gerust! Onze professionele en enthousiaste medewerkers staan je graag te woord.

Gerelateerde posts
Gratis meetservice Gratis kleurstalen