1. Home
  2. Inspiratieblog
  3. Keuzegids: Vaste hordeur, plissé hordeur of rolhordeur?

Keuzegids: Vaste hordeur, plissé hordeur of rolhordeur?

Keuzegids: Vaste hordeur, plissé hordeur of rolhordeur?
5 mei 2020

Met de hoge temperaturen van de afgelopen tijd, is de lente officieel begonnen! Heerlijk! Wij zijn echter niet de enige wezens die genieten van het warme weer. Insecten komen uit alle hoeken en kieren tevoorschijn. Ook de weg naar binnen weten ze maar al te goed te vinden. Vooral op warme zomerdagen, wanneer we graag ramen en deuren openzetten. Reken maar dat het huis binnen no-time vol met muggen, wespen en ander ongedierte zit. Ieks!


Populaire hordeuren


Frisse lucht binnen, ongedierte buiten!

Gelukkig is er een oplossing waarmee je alsnog frisse lucht binnen kan laten; de insectenhor. De meeste mensen zijn wel bekend met raamhorren. Maar wist je dat er ook horren voor deuren bestaan? Hordeuren worden vooral toegepast bij tuindeuren. Word jij ‘s nachts vaak getreiterd door muggen? Dan is een hordeur kopen voor de slaapkamer ook een goed idee. Wie interesse heeft in een horren deur kan kiezen uit een drietal varianten. Ga voor de moderne plissé hordeur of rolhordeur. Of kies voor oud en vertrouwd met een scharnierende hordeur. Hieronder zetten we alle verschillen op een rijtje. Zo ontdek jij wat de beste hordeur voor jou is.

KeJe dubbele plissé hordeur openslaande deuren aurora
Links: Originele plissé hordeur voor openslaande deur. Rechts: Comfort dubbele plissé hordeuren voor openslaande tuindeuren.

Plissé hordeur

De plisse hordeur is één van de modernste en populairste keuzes in de categorie hordeuren. Bij deze Japanse uitvinding vouwt het gaas op en uit. Dit geeft een luxe uitstraling. Bovendien is dit type deurhor eenvoudig te bedienen en blijft deze op iedere gewenste plaats in zijn stand staan. Afhankelijk van de grootte van de deur, kies je voor een enkele of dubbele hordeur. Op zoek naar een plissé hordeur voor de schuifpui? Dan is de dubbele plissé hordeur een goede keuze. Deze kan een breedte tot 360 cm overbruggen. Ook voor openslaande deuren is dit type deurhor geschikt. Plissé hordeuren zijn weerbestendig en kunnen daarom prima aan de buitenkant gemonteerd worden. Compleet ingevouwen is alleen de cassette nog zichtbaar. Tip: Match de kleur van de cassette bij het kozijn en de aanwezigheid van de hordeur valt nauwelijks op. Vanuit esthetisch oogpunt is de plisséhordeur daarom een goede optie!

Soorten plissé hordeuren

Bij Solano Wonen kunt u kiezen uit twee soorten plissé hordeuren. Wat de beste plissé hordeur voor jou is, hangt af van welke voordelen voor jou het zwaarst wegen. Het grootste verschil is dat de Aurora plissé hordeur wél en de KeJe Splendid géén schakels heeft. Bij de KEJE Splendid plissé hordeur zijn de schakels vervangen door koorden die op spanning staan. De Splendid is daarom stiller bij het open en dicht schuiven. Sommige mensen ervaren het geluid wat de Aurora plisséhordeur maakt juist als iets positiefs. Zo hoor je (ongenode) gasten namelijk binnenkomen. Bijvoorbeeld als je even naar boven bent gegaan om de was te doen. Een andere reden om juist wél voor de originele variant te kiezen, is het feit dat de hordeur eenvoudig uit te nemen en op te bergen is. Daarnaast heeft de Aurora variant géén en de Splendid wél een kleine drempel. Liever niet boren? Kies dan juist weer voor de Splendid. Deze wordt namelijk middels tape bevestigd, zie onderstaande video.

Originele plisséhordeur schakels metaco aurora
Links: Instructievideo montage KEJE Splendid plissé hordeur. Rechts: Aurora dubbele plissé hordeuren.

Rolhordeur

De naam verklapt het al: Bij een rolhor rolt het gaas op. Dit in tegenstelling tot de plissé hordeur, waarbij het gaas opvouwt. Een rolhordeur is evenals een plissé hordeur weerbestendig. Daarom kan ook dit type hordeur buiten worden gemonteerd. Een rolhordeur is in principe verkrijgbaar tot een breedte van 150 cm. Wil je dit type deur hor voor de schuifpui? Bestel dan twee Luxaflex Sencilio rolhordeuren. Dit model kan - in tegenstelling tot de Aurora rolhordeur - op elke gewenste stand blijven staan. Een rolhordeur is als enige hordeur leverbaar met anti-pollengaas. Zo sla je twee vliegen in één klap: weer zowel pollen als insecten uit je huis. Meer over hooikoorts horren lees je in ons vorige blog!

Scharnierende hordeur

Een van oudsher bekende oplossing is de scharnierende hordeur. Dit is in feite een soort extra deur met horgaas voor je ‘echte’ deur. Dit type is dan ook alleen geschikt als hor voor openslaande deuren. Als extra versteviging kan je kiezen voor een hordeur met schopplaat. Zo’n schopplaat is ook erg handig voor huisdiereigenaren. Het voorkomt dat de hond zijn snuit en de kat zijn nagels in het horrengaas drukt. Dit type hordeur is weerbestendig en kan daarom zowel binnen als buiten geplaatst worden.

Scharnierende vaste hordeur schopplaat insecten deur horrenRolhordeur of plissé hordeur voordelen insecten deur horren
Links: Vaste hordeur met scharnieren. Rechts: Close-up van rolhordeur.

Keuzetabel

Zie je door de bomen het bos niet meer? Geen probleem. Hieronder vind je alle eigenschappen per type hordeur overzichtelijk samengevat in een tabel.

Aurora plissé hordeur KEJE Splendid plissé hordeur Rolhordeur Scharnierende hordeur
+ Valt niet op + Valt niet op + Optie zonder schroeven + Huisdierproof
+ Uitneem- en opbergbaar + Maakt weinig geluid + Optie anti-pollengaas - Altijd zichtbaar
+- Maakt geluid + Zonder boren en schroeven - Kleine drempel  
+ Frame verkrijgbaar in elke gewenste kleur + Frame verkrijgbaar in elke gewenste kleur    
  - Kleine drempel    

Deurklink in de weg? Geen probleem!

Een veelgestelde vraag in de categorie deurhorren is: ‘Maar wat als de deurklink in de weg zit?’. Dit is bij vrijwel alle varianten nooit een probleem. Wanneer de deur gesloten is, heeft het immers geen nut om de hordeur te gebruiken. Best logisch, toch? Alleen bij een scharnierende hordeur kan een deurklink in de weg zitten. Dit type horren deur kan je immers niet oprollen of opvouwen.

Horren op maat

Al onze producten zijn perfect op maat gemaakt. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een Action hor. Zeker bij horren is maatwerk van belang. Je wil immers niet dat er alsnog insecten naar binnen komen, omdat de hor niet goed aansluit. Onze hordeuren op maat zijn eenvoudig zelf te plaatsen. Toch horren op maat laten maken en plaatsen? Dit regel je eenvoudig via horrentotaalshop.nl. Bestel simpelweg jouw hor op maat via horrentotaalshop.nl en kies bij montage voor ‘laten monteren’. Het monteren van hordeuren kost €50,-. Dit is exclusief de voorrijkosten van €65,- per adres. Zo bedraagt een plisséhordeur laten plaatsen dus €115,- exclusief de kosten van de hordeur zelf. Liever ook het meten uitbesteden? Maak dan een meetafspraak. Het tarief voor inmeten bedraagt €69,95.

Horren showroom Leeuwarden Solano WonenLuxaflex horren Solano Wonen showroom Leeuwarden
Bovenstaande foto's tonen impressies van onze showroom in Leeuwarden.

Bezoek de showroom

Daarnaast is het ook mogelijk om ons aanbod aan horren in Leeuwarden te bekijken, waar onze showroom zich bevindt. Naast horrenexpert, zijn wij ook gespecialiseerd in screens, rolluiken, zonneschermen, binnenzonwering en vloeren. Uiteraard hebben ook wij vanwege het coronavirus (covid-19) extra maatregelen getroffen volgens de richtlijnen van het RIVM. Zo schudden we geen handen, vragen we bezoekers om minimaal 1,5 meter afstand te houden en zijn er extra hygiënemaatregelen genomen.

Heb je vragen over type hordeuren, zoals de plissé hordeur of rolhordeur? Of wil je juist meer weten over een soort raamhor? Bel of mail gerust. Ons professionele en enthousiaste team staat voor je klaar!

Gratis meetafspraak Gratis kleurstalen