Menu
  1. Home
  2. Inspiratieblog
  3. Keuzegids: Vaste hordeur, plissé hordeur of rolhordeur?

Keuzegids: Vaste hordeur, plissé hordeur of rolhordeur?

Keuzegids: Vaste hordeur, plissé hordeur of rolhordeur?
6 min. leestijd

Met de hoge temperaturen van de afgelopen tijd, is de lente officieel begonnen! Heerlijk! Wij zijn echter niet de enige wezens die genieten van het warme weer. Insecten komen uit alle hoeken en kieren tevoorschijn. Ook de weg naar binnen weten ze maar al te goed te vinden. Vooral op warme zomerdagen, wanneer we graag ramen en deuren openzetten. Reken maar dat het huis binnen no-time vol met muggen, wespen en ander ongedierte zit. Ieks!


Populaire hordeuren


Frisse lucht binnen, ongedierte buiten!

Gelukkig is er een oplossing waarmee je alsnog frisse lucht binnen kan laten; de insectenhor. De meeste mensen zijn wel bekend met raamhorren. Maar wist je dat er ook horren voor deuren bestaan? Hordeuren worden vooral toegepast bij tuindeuren. Word jij ‚Äės nachts vaak getreiterd door muggen? Dan is een hordeur kopen voor de slaapkamer ook een goed idee. Wie interesse heeft in een horren deur kan kiezen uit een drietal varianten. Ga voor de moderne pliss√© hordeur of rolhordeur. Of kies voor oud en vertrouwd met een scharnierende hordeur. Hieronder zetten we alle verschillen op een rijtje. Zo ontdek jij wat de beste hordeur voor jou is.

KeJe dubbele plissé hordeur openslaande deuren aurora
Links: Originele plissé hordeur voor openslaande deur. Rechts: Comfort dubbele plissé hordeuren voor openslaande tuindeuren.

Plissé hordeur

De plisse hordeur is één van de modernste en populairste keuzes in de categorie hordeuren. Bij deze Japanse uitvinding vouwt het gaas op en uit. Dit geeft een luxe uitstraling. Bovendien is dit type deurhor eenvoudig te bedienen en blijft deze op iedere gewenste plaats in zijn stand staan. Afhankelijk van de grootte van de deur, kies je voor een enkele of dubbele hordeur. Op zoek naar een plissé hordeur voor de schuifpui? Dan is de dubbele plissé hordeur een goede keuze. Deze kan een breedte tot 360 cm overbruggen. Ook als openslaande deuren hor is dit type deurhor geschikt. Plissé hordeuren zijn weerbestendig en kunnen daarom prima aan de buitenkant gemonteerd worden. Compleet ingevouwen is alleen de cassette nog zichtbaar. Tip: Match de kleur van de cassette bij het kozijn en de aanwezigheid van de hordeur valt nauwelijks op. Vanuit esthetisch oogpunt is de plisséhordeur daarom een goede optie!

Soorten plissé hordeuren

Bij Solano Wonen heb je de keuze uit drie soorten plisséhordeuren. Wat de beste plissé hordeur voor jou is, hangt af van welke voordelen voor jou het zwaarst wegen. Om te beginnen hebben de Aurora plisséhordeur en KeJe plisséhordeur schakels. Bij de KEJE Splendid plissé hordeur zijn de schakels vervangen door koorden die op spanning staan. De Splendid is daarom stiller bij het open en dicht schuiven. Sommige mensen ervaren het geluid wat de schakels maken juist als iets positiefs. Zo hoor je (ongenode) gasten namelijk binnenkomen. Bijvoorbeeld als je even naar boven bent gegaan om de was te doen. Een andere reden om juist wél voor de originele variant te kiezen, is het feit dat de hordeur eenvoudig uit te nemen en op te bergen is. Ook hebben de hordeuren met schakels geen drempel. De Splendid heeft wél een kleine drempel. Liever niet boren? Kies dan juist weer voor de Splendid. Deze wordt namelijk middels tape bevestigd, zie onderstaande video.

Originele plisséhordeur schakels metaco aurora
Links: Instructievideo montage KEJE Splendid plissé hordeur. Rechts: Aurora dubbele plissé hordeuren.

Rolhordeur

De naam verklapt het al: Bij een rolhor rolt het gaas op. Dit in tegenstelling tot de plissé hordeur, waarbij het gaas opvouwt. Een rolhordeur is evenals een plissé hordeur weerbestendig. Daarom kan ook dit type hordeur buiten worden gemonteerd. Een rolhordeur is in principe verkrijgbaar tot een breedte van 150 cm. Wil je dit type hordeur gebruiken als schuifpui hordeur? Bestel dan twee rolhordeuren. Een rolhordeur is als enige hordeur leverbaar met anti-pollengaas. Zo sla je twee vliegen in één klap: weer zowel pollen als insecten uit je huis.

Scharnierende hordeur

Een van oudsher bekende oplossing is de scharnierende hordeur. Dit is in feite een soort extra deur met horgaas voor je ‚Äėechte‚Äô deur. Dit type is dan ook alleen geschikt als hor voor openslaande deuren. Als extra versteviging kan je kiezen voor een hordeur met schopplaat. Zo‚Äôn schopplaat is ook erg handig voor huisdiereigenaren. Het voorkomt dat de hond zijn snuit en de kat zijn nagels in het horrengaas drukt. Dit type hordeur is weerbestendig en kan daarom zowel binnen als buiten geplaatst worden.

Scharnierende vaste hordeur schopplaat insecten deur horrenRolhordeur of plissé hordeur voordelen insecten deur horren
Links: Vaste hordeur met scharnieren. Rechts: Close-up van rolhordeur.

Keuzetabel

Zie je door de bomen het bos niet meer? Geen probleem. Hieronder vind je alle eigenschappen per type hordeur overzichtelijk samengevat in een tabel.

Aurora & KEJE plissé hordeur KEJE Splendid plissé hordeur Rolhordeur Scharnierende hordeur
+ Valt niet op + Valt niet op + Optie zonder schroeven + Huisdierproof
+ Uitneem- en opbergbaar + Maakt weinig geluid + Optie anti-pollengaas - Altijd zichtbaar
+- Maakt geluid + Zonder boren en schroeven - Kleine drempel  
  - Kleine drempel    

Deurklink in de weg? Geen probleem!

Een veelgestelde vraag in de categorie deurhorren is: ‚ÄėMaar wat als de deurklink in de weg zit?‚Äô. Dit is bij vrijwel alle varianten nooit een probleem. Wanneer de deur gesloten is, heeft het immers geen nut om de hordeur te gebruiken. Best logisch, toch? Alleen bij een scharnierende hordeur kan een deurklink in de weg zitten. Dit type horren deur kan je immers niet oprollen of opvouwen.

Horren op maat

Al onze producten zijn perfect op maat gemaakt. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een Action hor. Zeker bij horren is maatwerk van belang. Je wil immers niet dat er alsnog insecten naar binnen komen, omdat de hor niet goed aansluit. Onze hordeuren op maat zijn eenvoudig zelf te plaatsen. Laat je jouw horren op maat liever door een professional plaatsen? Maak dan gebruik van onze meet- en montageservice. Bekijk ons servicegebied om te ontdekken of we ook in jouw regio komen.

Horren showroom Leeuwarden Solano WonenLuxaflex horren Solano Wonen showroom Leeuwarden
Bovenstaande foto's tonen impressies van onze showroom in Leeuwarden.

Bezoek de showroom

Bestellen kan eenvoudig en snel online. Daarnaast is het ook mogelijk om ons aanbod aan horren in Leeuwarden te bekijken, waar onze showroom zich bevindt. Naast horrenexpert, zijn wij ook gespecialiseerd in screens, rolluiken, zonneschermen, binnenzonwering en vloeren.

Heb je na het lezen van dit blog toch nog vragen over type hordeuren? Of wil je juist meer weten over een soort raamhor? Bel of mail gerust. Ons professionele en enthousiaste team staat voor je klaar!

Gerelateerde posts
Gratis meetservice Gratis kleurstalen