Menu
  1. Home
  2. Inspiratieblog
  3. Buitenwerken? ­čĺ╗­čî│ 6 tips voor de ultieme thuiswerkplek tuin!

Buitenwerken? ­čĺ╗­čî│ 6 tips voor de ultieme thuiswerkplek tuin!

Buitenwerken? ­čĺ╗­čî│ 6 tips voor de ultieme thuiswerkplek tuin!
8 min. leestijd

De meeste Nederlanders komen te weinig buiten. Vooral mensen met een kantoorbaan komen flink wat frisse lucht tekort. Zonde! Buitenzijn heeft namelijk flink wat voordelen. Zo vermindert buitenlucht het stresshormoon cortisol. Daarnaast zorgt daglicht voor een verhoging van het gelukshormoon serotonine. Zon op je huid zorgt bovendien voor aanmaak van vitamine D. Dit is goed voor je botten, spieren, afweersysteem en hersenen. Buitenwerken is dus gezond ├ęn leidt tot een hogere productiviteit! De pandemie heeft letterlijk de deur naar buiten geopend. Thuiswerken is immers de norm geworden. En dat kan ook prima buiten! In dit blog geven we tips voor de ultieme thuiswerkplek tuin!


Populaire zonwering voor buitenwerken


1. Een goede zithouding

In de tuin werken kent veel voordelen. Toch is er ├ę├ęn groot voordeel die het kantoor wel heeft, en je tuin (waarschijnlijk niet): Een ergonomische werkplek. Een bureaustoel buiten neerzitten gaat misschien iets te ver. Er bestaan wel ergonomische tuinstoelen, maar hiervoor zal je goed moeten zoeken. Bovendien is het nog maar de vraag of je deze mooi vindt. Een goede tussenoplossing is een ergonomische rugsteun. Deze bevestig je aan je (tuin)stoel voor een goede rug en lende ondersteuning. Daarnaast ligt nekpijn op de loer. Op kantoor heb je waarschijnlijk een beeldscherm op ooghoogte. Met een laptop houd je je nek altijd gebogen. Dit is geen goede houding! Met een laptopstandaard verhelp je dit probleem. Dit is een soort verhoging waardoor je w├ęl recht tegen je scherm aankijkt. Natuurlijk heb je dan wel een losse muis en toetsenbord nodig.

2. Cre├źer een schaduwplek

Werken in de tuin klinkt leuk, maar met 30 graden in de volle zon is het een stuk minder prettig werken. Voorkomen dat je je zwetend door je werkdag moet worstelen? Cre├źer dan een fijne schaduwplek. Hiervoor heb je een aantal opties. We noemen er drie: Een knikarsmcherm, pergolazonwering en lamellendak.

Knikarmscherm

De meest voor de hand liggende optie is het knikarmscherm. Deze steunt enkel op de gevel. Dit houdt in dat het geen ruimte opneemt op je terras. Iets wat een parasol wel doet. Bovendien is een knikarmscherm heel makkelijk te bedienen. Zeker wanneer je voor elektrische zonneschermen kiest. Middels ├ę├ęn druk op de knop laat je het zonnescherm in- en uitrollen. Dat kan zelfs vanaf de luie stoel als je kiest voor een afstandsbediening. Of buitenshuis met je smartphone! Om dit mogelijk te maken koppel je jouw zonnescherm met een Somfy Tahoma Switch of Connexoon.

Luxaflex Spectra Nova knikarmscherm buitenwerken met de laptop buiten in de tuin werkenVerano Tumba pergolazonwering laptop buiten zonnescherm buitenwerken in de tuin thuiswerkplek zonwering
Links: Luxaflex SpectraÔäó Nova knikarmscherm. Rechts: Verano Tumba pergolazonwering.

Pergolazonwering

Spontane regenbui? Dat is sowieso niet fijn, maar wanneer je met je laptop buiten zit is het pas echt dramatisch. Je wilt immers niet dat je kostbare apparatuur nat wordt. Een knikarmscherm biedt dan weinig soelaas. Het doek is namelijk niet waterdicht (tenzij je een Verano Ipanema of Santos met Nature Colors doek hebt). Bovendien kunnen er ÔÇśwaterzakkenÔÇÖ ontstaan waardoor het doek gaat lubberen. Wordt het doek wel nat en laat je ÔÇśm inrollen? Dan heb je kans op schimmelvorming. Wordt er regen voorspeld, maar wil je toch graag buiten zitten? Dan is onze Tumba pergolazonwering een goede oplossing! Het doek van de Tumba is namelijk w├ęl waterproof. Bovendien zorgt het unieke locking mechanisme ervoor dat het doek altijd strak trekt. Zo voorkom je waterzakken. De Tumba steunt niet alleen op de gevel, maar ook op twee vaste palen. Hierdoor is dit zonnescherm beter bestand tegen wind. Wil je na het werken juist w├ęl in de zon zitten? Dan laat je het doek gewoon oprollen. Net als een knikarmscherm.

Lamellendak

Tot slot is ook lamellendak Arezzo een optie. Evenals de Tumba steunt de Arezzo op de gevel en vaste palen. Ook een losse plaatsing in de tuin is mogelijk. Dankzij deze vaste constructie is ook de Arezzo zeer windvast. Wanneer de lamellen helemaal gesloten zijn, is de Arezzo zelfs prima bestand tegen regen. Bij een heftige regenbui kan er wel water langs de lamellen sijpelen. In dat geval heb je in ieder geval tijd genoeg om naar binnen te verplaatsen. Het grote voordeel van de Arezzo is het ÔÇśademende dakÔÇÖ. Zet de lamellen zo dat het felle zonlicht wordt geblokkeerd, maar de hitte wel weg kan. Dankzij het open karakter kan warme lucht gewoon ontsnappen. Onder een doek zal de hitte altijd enigszins blijven hangen. De Arezzo is niet alleen functioneel. Dit lamellendak is ook onwijs mooi om te zien. Het geeft je tuin meteen de uitstraling van een luxe resort!

3. Voorkom schittering op je scherm

Naast de regulatie van de temperatuur heeft zonwering nog een functie: Het voorkomen van schittering op je zon. Buiten werken met de laptop in de volle zon is geen aanrader. Je zult waarschijnlijk alleen je eigen spiegelbeeld in het scherm zien. Dus ook wanneer je je laptop buiten gebruiken wil is zonwering essentieel. Een extra oplossing is een anti-glare screenprotector. Tegenwoordig zijn er zelfs laptops op de markt waarvan het scherm standaard van anti-glare voorzien is. Ideaal!

4. Buitenstopcontact

De accu van je laptop gaat natuurlijk niet oneindig lang mee. Een stroompunt is daarom essentieel. Een snelle oplossing is een verlengsnoer. In de praktijk blijkt het gesleep met verlengsnoeren best wel een gedoe. Bovendien betekent het gebruik van een verlengsnoer dat je de deur altijd op een kiertje open moet houden. Lastig wanneer je huisdieren hebt die niet naar buiten mogen. Ook zorgt dit ervoor dat insecten vrij spel hebben. Ook een eventuele hordeur zal namelijk (deels) open moeten. Een betere oplossing is een buitenstopcontact. Dat is niet alleen handiger, maar staat ook nog eens een stuk leuker dan een kilometer kabel door je huis en tuin.

Buitenstopcontact laptop buiten werken in de tuin thuiswerkplek tipsVerano Ledro terrasoverkapping buiten werken in de tuin glazen overkapping thuiswerkplek tuin laptop buiten

5. Het hele jaar buitenwerken?

Bevalt het thuiswerken in de tuin je wel? Zo goed dat je het liefst niet meer binnen werkt? Dan zijn glazen overkappingen ideaal! Terrasoverkapping Ledro bijvoorbeeld. Deze is uitbreidbaar met glazen schuifwanden. Zo cre├źer je een soort tuinkamer. Hierdoor kan je ook bij minder mooi weer in de tuin werken. Plaats er een heater en je kunt er zelfs in de winter prima vertoeven. Glas heeft bovendien een opwarmende eigenschap waardoor de temperatuur al snel erg aangenaam is. Bang dat het ÔÇśs zomers juist te warm wordt? Ook daar is aan gedacht: Voorzie de Ledro van een Oslo. De Oslo is een soort screen die aan de buitenkant van het glazen dak wordt gemonteerd. Hierdoor wordt de zon al geweerd alvorens deze de kans krijgt het raam op te warmen. Zo blijft het dus lekker koel! Met een glazen terrasoverkapping kun je van ÔÇśde tuinÔÇÖ dus je vaste werkplek maken. Heel fijn wanneer het in huis vaak druk is. Sluit de tuindeuren en je hebt echt een plek voor jezelf!

6. Minimaliseer prikkels

Niet alleen een te hoge temperatuur en schittering op je beeldscherm kunnen hinderlijk voor je productiviteit zijn. Ook geluid kan behoorlijk storend zijn. Denk aan straatgeluiden zoals voorbij zoevende motoren. Of de kinderen van de buren die niet van de trampoline af zijn te slaan. Een noise cancelling koptelefoon is d├ę oplossing. Wanneer je snel afgeleid bent, is dit de investering dubbel en dwars waard. Luister je op kantoor vaak naar hetzelfde radiostation? Zet deze dan ook thuis op om lekker in de flow te komen. En mocht je ervoor openstaan, probeer dan eens Brain.fm. Hier luister je naar concentratiebevorderende muziek. De werking ervan is wetenschappelijk bewezen. Een poging waard toch?

Bonus: Tips voor binnenwerken

Blijf je ondanks alle voordelen van buitenwerken meer een binnenwerker? Of wil je slechts af en toe buitenwerken? Dan hebben we ook een aantal tips om het binnenwerken aangenamer te maken. Zo is schittering op je beeldscherm niet iets waar je alleen buiten last van kan hebben. Ook binnenshuis kan dit gebeuren. En dat kan behoorlijk vervelend zijn! De oplossing? Raambekleding! Voor suggesties ga je naar ons blog over de juiste raamdecoratie voor thuiswerken. Ben je van plan om je zolder om te toveren naar thuiskantoor? Dan heb je waarschijnlijk te maken met dakramen. Lees ons blog over zolder raambekleding voor de beste tips.

Showroom buitenwerken zonnescherm thuiswerkplek tuin overkapping buitenwerken met de laptop
Boven: Impressie van onze showroom.

Heb je nog vragen over zonwering en buitenwerken? Bel of mail gerust. Onze medewerkers helpen je graag een fijne thuiswerkplek tuin te cre├źren. Natuurlijk ben je ook van harte welkom in onze grote showroom te Leeuwarden. Handig als je de producten eerst in het echt wil bekijken! Ook bieden we gratis kleurstalen aan. Deze bestel je eenvoudig online. Meestal ontvang je de stalen al binnen twee werkdagen.

Gerelateerde posts
Gratis meetservice Gratis kleurstalen