Menu
  1. Home
  2. Inspiratieblog
  3. 7x raambekleding schuifpui: jaloezieën, gordijnen en meer!

7x raambekleding schuifpui: jaloezieën, gordijnen en meer!

7x raambekleding schuifpui: jaloezieën, gordijnen en meer!
10 min. leestijd

Heb jij of wil jij een schuifpui? Bijvoorbeeld een uitbouw met schuifpui? Heerlijk! Een schuifpui zorgt voor veel lichtinval. Bovendien is een schuifpui ruimtebesparend. Je hoeft immers geen rekening te houden met de draairichting van je tuindeuren. Meestal is al dat extra licht van harte welkom. Toch kan het soms best vervelend zijn. Bijvoorbeeld wanneer de zon op je beeldscherm schittert. Of ‘s zomers wanneer het glas flink opwarmt. De oplossing? Schuifpui raambekleding! Bovendien weert raamdecoratie niet alleen de zon, maar ook nieuwsgierige blikken. Ook voegt het sfeer toe aan je interieur. Welke raambekleding geschikt is voor een schuifpui? Dat vertellen we je hieronder!


Populaire raambekleding schuifpui


Gordijn schuifpui

Vraag je ons welke raambekleding voor schuifpuien geschikt is? Dan noemen we als eerst het gordijn. Gordijnen voor schuifpuien zijn onwijs praktisch. Je beweegt ze immers gemakkelijk opzij. Dit gaat minder moeizaam dan het op en neer halen van andere soorten raamdecoratie. Ook heb je de volledige controle over hoeveel raamoppervlak je wil bedekken. Open het gordijn bijvoorbeeld alleen om een kleine doorgang te vormen. Zo loop je wel makkelijk in en uit, maar weer je zonlicht en nieuwsgierige blikken grotendeels uit huis.

Wordt het snel warm in huis? Dan zijn isolerende gordijnen een goed idee. Deze weren zowel kou als hitte. Naast praktisch zijn gordijnen onwijs sfeervol. De grote hoeveelheid stof doet een interieur meteen warmer aanvoelen. Dus vind je de ruimte een beetje kil? Dan zijn gordijnen een goede keuze!

Lamellen schuifpui

Ook verticale lamellen zijn zeer geschikt voor een schuifpui. Dit type raambekleding kan namelijk tot wel 600 centimeter breed uitgevoerd worden. Bovendien biedt een lamelgordijn veel controle over privacy en lichtinval. Je kunt de lamellen namelijk niet alleen opzij bewegen, maar ook kantelen.

Krijg je bij dit type raamdecoratie meteen een ‘kantoorgevoel’? Onterecht! Tegenwoordig hoeven verticale lamellen namelijk niet persé suffe plastic stroken te zijn. Stoffen lamellen zijn vele malen chiquer. Bovendien kan je kiezen uit prachtige kleuren. Taupebruin of mintgroen bijvoorbeeld. Vanwege het symmetrische uiterlijk gaat een lamelgordijn perfect samen met een modern interieur.

Plissegordijnen schuifpui

Zijn de afzonderlijke delen van je schuifpui niet breden dan 128 centimeter en niet hoger dan 220 centimeter? Dan zijn ook Luxaflex® Duette® Shades met TruFit™ geschikt. Deze plisségordijnen zonder boren monteer je middels plakprofielen. Je bevestigt een strip aan beide zijden van het raam en plaatst voetjes aan de uiteinden van deze plakstrips. Tussen deze voetjes wordt een draad gespannen, waarlangs het plisségordijn op en neer beweegt. TruFit™ is de enige optie om schuifpui raamdecoratie zonder boren direct op het kozijn te monteren. Als je geïnteresseerd bent in de TruFit™ Luxaflex® schuifpui oplossing, is nauwkeurig meten van groot belang. De raamdelen moeten natuurlijk nog wel langs elkaar heen kunnen glijden. Je hebt een minimale diepte van 6 cm nodig. Een soortgelijke optie zijn Verano plisségordijnen met plakprofielen. Deze hebben een minimale diepte van 6,5 cm nodig.

Duette® Shades met TruFit™ en Verano® plisségordijnen met plakprofielen zijn altijd Top Down - Bottom Up. Dit betekent dat het gordijn zowel van boven als van onderen geopend kan worden. Wil je geen inkijk, maar wel daglicht? Open de plissé dan alleen aan de bovenkant. Bovendien hebben dubbele plisségordijnen een isolerende werking. De stilstaande lucht tussen de twee lagen stof houdt namelijk zowel kou als hitte tegen. Ideaal als het snel warm wordt in huis!

gordijn schuifpui raambekleding oplossing uitbouw raamdecoratieLamellen schuifpui raambekleding oplossing aanbouw raamdecoratie
Links: Gordijnen voor een schuifpui bij @thuisinberkel. Rechts: Lamellen voor schuifpui bij @byloez.

Luxaflex® TruFit™ Duette® Shades op een schuifpui
Boven: Luxaflex® TruFit™ Duette® Shades op een schuifpui.

Overige raamdecoratie

Wil je geen gordijnen of lamellen? En zijn Luxaflex® TruFit™ plisségordijnen geen optie? Dan kan je ook nog kiezen voor horizontale raambekleding voor schuifpuien met op de dag montage. Deze raambekleding wordt over het kozijn geplaatst en open je van beneden naar boven. Je dient deze raambekleding dus altijd omhoog te trekken om een doorgang te creëren.

Houten jaloezie schuifpui

Houten jaloezieën zijn onwijs populair. Ook voor een aanbouw met schuifpui! Logisch, want ze passen bij vrijwel iedere woonstijl. Ga je voor moderne jaloezieën zonder poespas? Of kies je juist landelijke jaloezieën met houtnerf en ladderband? Jaloezieën zijn niet alleen prachtig, maar ook praktisch. Je kunt de lamellen immers niet alleen kantelen, maar ook op en neer bewegen. Zo heb je veel controle over lichtinval en inkijk.

Houd wel altijd rekening met de pakketdikte. Van alle raamdecoratie geven houten schuifpui jaloezieën het dikste pakket. Een indicatie van de te verwachten pakketdikte vind je in een tabel op de productpagina. Wil je bijvoorbeeld houten jaloezieën van ons huismerk bestellen met een hoogte van 260 centimeter? Houd dan rekening met een pakket van 29 centimeter. De doorloophoogte is dan circa 231 centimeter. Dit zal voor de meeste mensen geen obstakel vormen. Bereken zelf of de doorgang hoog genoeg is voor jou. Tot slot is het ook goed om te weten dat houten jaloezieën ten opzichte van andere raamdecoratie relatief zwaar zijn. Ben je dus van plan veel in en uit te lopen? Dan kan het constant op en neer halen vervelend zijn. Wil je echt graag houten jaloezieën? Dan kies je het beste voor bamboe jaloezieën. Deze lamellen zijn dunner dan standaard houten jaloezieën. Dit maakt de jaloezieën lichter en zorgt voor een smaller pakket.

Aluminium jaloezieen voor schuifpui

Evenals de houten variant, bieden aluminium jaloezieën veel controle over privacy en lichtinval. Aluminium jaloezieën zijn echter een stuk lichter dan houten jaloezieën. Dit maakt het op en neer halen een stuk makkelijker. Handig als je veel in- en uitloopt. Ook is het pakket van aluminium jaloezieën aanzienlijk minder dik.

Vooral in moderne en industriële interieurs staan aluminium jaloezieën geweldig. Zeker wanneer je kiest voor extra brede aluminium jaloezieën 50 mm of 70 mm. Maar wist je dat aluminium jaloezieën ook goed samengaan met andere woonstijlen? Zo passen aluminium jaloezieën met een zachte matte kleur en ladderbanden erg goed bij landelijke en Japandi interieurs. Met meer dan 160 kleuropties zijn de mogelijkheden eindeloos!

Plisse gordijnen schuifpui raambekleding oplossing Luxaflex Duette Shades raamdecoratie schuifdeurZwarte houten jaloezie schuifpui raambekleding oplossing raamdecoratie schuifdeur aanbouw
Links: Plisse gordijnen schuifpui. Rechts: Houten jaloezie schuifpui bij @cynthiavanhetspijker.

Plisse gordijnen schuifpui op de dag

Zijn TruFit™ plisségordijnen op het kozijn geen optie? Dan kan je natuurlijk ook kiezen voor plisségordijnen met op de dag montage. Plisségordijnen hebben een relatief smal pakket. Bestel je een plisségordijn van 260 centimeter hoog? Dan is het pakket 5,3 tot 8,8 cm dik. Dit is 20 centimeter slanker dan houten jaloezieën van dezelfde hoogte. Dat maakt een aanzienlijk verschil!

Plisségordijnen bieden veel controle over privacy en lichtinval. Zeker wanneer je kiest voor plisségordijnen Top Down Bottom Up. Dit wil zeggen dat het gordijn zowel van boven als van onderen geopend kan worden. Vanwege de strakke symmetrische vouwen hebben plisségordijnen een modern uiterlijk. Tegelijkertijd voegen ze vanwege het zachte materiaal een warme touch toe aan de ruimte. Bovendien hebben plisségordijnen een hoge isolatiewaarde.

Rolgordijn schuifpui

Wil je graag tijdloze raambekleding voor je aanbouw? Ga dan voor rolgordijnen! Dankzij het eenvoudige design is het rolgordijn geschikt voor elke woonstijl. Bovendien is het rolgordijn beschikbaar in meer dan 300 verschillende kleuren. Voor ieder wat wils! Ook de bediening is zeer eenvoudig. Wel zo fijn als je vaak in en uit wil lopen. Zit de deurklink in de weg? Kies dan voor een contrarollend rolgordijn. Hierbij rolt het gordijn niet af aan de kant van het glas, maar andersom. Zo ontstaat er meer ruimte tussen deur en gordijn.

Vouwgordijnen schuifpui

Tot slot zijn ook vouwgordijnen geschikte raambekleding voor schuifpuien. Heb jij een landelijk interieur? Dan zijn vouwgordijnen een geweldige match. Dit type raamdecoratie straalt namelijk veel warmte en romantiek uit. Ook in klassieke interieurs staat het vouwgordijn fantastisch. Dit type raamdecoratie stamt namelijk al uit de tijd van de oude romeinen! Onze vouwgordijnen zijn verkrijgbaar in dezelfde stoffen als onze gordijnen. Van lichtdoorlatend tot verduisterend. En van linnen(look) tot velours.

Rolgordijn schuifpui raambekleding oplossing raamdecoratie aanbouwVouwgordijnen schuifpui raambekleding aanbouw oplossing raamdecoratie schuifdeur
Links: Rolgordijn schuifpui. Rechts: Vouwgordijnen schuifpui bij @huizedop.

Tips 💡

✓ Controleer of er geen uitstekende delen zoals deurklinken in de weg zitten.
✓ Bestel je raambekleding in meerdere delen. Zo kan je alleen het gedeelte waar je in- en uitloopt ophalen en de rest van het raam bedekt houden.
✓ Is je schuifpui breder dan de maximale breedte van jouw favoriete raambekleding? Ook dan is bestellen in meerdere delen de oplossing.
✓ Voor optimale controle over privacy en lichtinval combineer je transparante gordijnen met andere raamdecoratie.

 

Hor voor schuifpui

Schijnt de zon? Dan laten veel mensen de schuifpui lekker open staan om ‘door te luchten’. Frisse lucht in huis is zeker fijn. Echter is dit niet het enige wat je binnenhaalt. Ook muggen en andere insecten hebben vrije toegang. Wil je wel frisse lucht in huis? Maar geen ongewenste gasten? Neem dan een schuifpui hordeur. De meest geschikte schuifpui hor is de plisséhordeur. Dit type hordeur werkt middels gaas dat op en uitvouwt. Als een harmonica! Dit heeft een luxueus effect. Een plisse hordeur schuifpui bestaat uit twee plissé hordeuren die tegen elkaar sluiten. Zo kan deze hordeur een breedte tot 440 cm overbruggen. Compleet ingevouwen is enkel de cassette zichtbaar. Match je deze bij het kozijn? Dan zal de cassette niemand opvallen.

Plisse hor voor schuifpui hordeur schuifdeur luxaflex
Boven: Plissé hor schuifpui van Luxaflex®.

Toch nog vragen over schuifpui raambekleding? Bel of mail gerust. Onze enthousiaste medewerkers staan je graag te woord! Heb je een ander type deur waar je geschikte zonwering voor zoekt? Lees dan ons blog over raambekleding voor deuren in het algemeen.

Gerelateerde posts
Gratis meetservice Gratis kleurstalen