Menu
  1. Home
  2. Inspiratieblog
  3. 6 verkoopstyling tips om je huis sneller en voor meer te verkopen!

6 verkoopstyling tips om je huis sneller en voor meer te verkopen!

6 verkoopstyling tips om je huis sneller en voor meer te verkopen!
7 min. leestijd

Het lijkt tegenwoordig wel alsof huizen al verkocht zijn voor ze op funda komen. Toch geldt dit niet voor ieder huis. De verkoop van een huis met een gedateerde inrichting of onconventionele indeling kan ook anno 2021 lastig zijn. Voor dergelijke projecten is verkoopstyling een goed idee! Het geeft kijkers een idee van de potentie van het huis. Gezien de huidige woningschaarste kan een beetje inspiratie al genoeg zijn om potentiële kopers over de streep te trekken. Benieuwd hoe je dit aanpakt? Lees dan snel verder! In dit blog delen we namelijk de 5 meest gebruikte vastgoedstyling trucjes!


Populaire raambekleding onder verkoopstylisten


Wat is verkoopstyling?

Verkoop- of vastgoedstyling is de kunst om een huis zo in te richten dat het sneller en voor een hogere prijs verkoopt. Een mooi en sfeervol gepresenteerde woning verkoopt wel zes keer sneller! Terwijl vastgoedstyling in Nederland een relatief nieuw begrip is, wordt ‘homestaging’ in Amerika al sinds de jaren 70 toegepast. Tijdens de recessie werd vastgoedstyling pas echt populair. In die tijd oversteeg het aanbod de vraag. Vastgoedstyling was een slimme truc om je huis boven het maaiveld uit te laten steken. Homestaging werd zo populair dat het concept ook de overkant van de oceaan bereikte. In Nederland werd homestaging vooral bekend door TV-programma’s zoals de TV-makelaar. Vanaf 2006 werd verkoopstyling zelfs een officieel vak bij geselecteerde opleidingen.

De 6 beste verkoopstyling tips

Ben je van plan om je huis te verkopen? En wil je de kans op een snelle verkoop en hoge biedingen maximaliseren? Volg dan onderstaande 6 verkoopstyling tips op!

Verkoopstyling tips rommel opruimen woning stylen voor verkoopVerkoopstyling persoonlijke items foto's weghalen vastgoedstyling tips homestaging
Links: Van een rommelig huis wordt niemand blij. Rechts: Verstop persoonlijke foto’s.

1. Opgeruimd staat netjes

De meest logische tip is opruimen en schoonmaken. Van een rommelig en/of vies huis wordt niemand blij. Bovendien doet een veelvoud aan prullaria een ruimte kleiner aanvoelen. Dus weg met die rondslingerende kranten. Probeer je goed in te leven in potentiële kopers. Zo kunnen spulletjes die voor jou betekenis hebben op een buitenstaander overkomen als prullaria.

2. Verstop persoonlijke items

Voor kijkers is het belangrijk dat ze zichzelf kunnen zien wonen in het huis dat ze bezichtigen. Een confrontatie met de huidige bewoners staat dit  in de weg. Om die reden worden kijkers vaak door een makelaar en niet de bewoners zelf rondgeleid. Maar een confrontatie kan ook indirect plaatsvinden. Door persoonlijke foto’s bijvoorbeeld. Potentiële kopers krijgen hierdoor het gevoel te gast te zijn. Dit staat het inlevingsvermogen in de weg. Zorg er dus voor dat je dit soort items verstopt.

Verkoopstyling tips licht in huis gordijnen open lichten aan vastgoedstyling homestagingVastgoedstyling witte handdoeken beddengoed verkoopstyling homestaging tips
Links: Open gordijnen en zet verlichting aan. Rechts: Frisse witte handdoeken doen het goed

3. Licht, lichter, lichtst

Als er iets is waar mensen blij van worden, dan is het wel licht. Niet voor niks staat een licht huis vaak bovenaan het wensenlijstje van huizenzoekers. Zorg daarom voor zoveel mogelijk lichtinval in huis. Dit doe je allereerst door de gordijnen te openen en de ramen te lappen. Daarnaast is het belangrijk om alle lampen aan te zetten. Zo voorkom je donkere hoekjes. Ga na of er peertjes zijn die vervangen dienen te worden.

4. Fris wit

Een andere manier om een ruimte licht en fris te laten voelen is door wit toe te passen. Denk aan witte muren, maar ook aan wit beddengoed en witte handdoeken. Heb je een douchegordijn? Vervang deze dan voor een fris wit exemplaar. Niet alleen zorgt wit voor een frisse uitstraling. Het draagt ook bij aan het inlevingsvermogen. Kleuren zijn een zeer persoonlijke keuze. Hierdoor kunnen potentiële kopers weer het gevoel krijgen op bezoek te zijn.

 

Vastgoedstyling gordijnen verkoopstyling raambekleding homestaging tipsVerkoopstyling witte houten jaloezieën vastgoedstyling raambekleding homestaging tips
Links: Gordijnen zijn tijdloos en maken optisch hoger. Rechts: Witte jaloezieën voor een moderne look.

 

5. Raambekleding

Een huis zonder raambekleding voelt ‘gek’. De aanwezigheid van raambekleding geeft een ruimte iets huiselijks. Het doet dan ook veel voor het inlevingsvermogen. Neutrale kleuren zijn een must. Zelf houd je misschien van vrolijke printjes, maar een ander kan dit juist vreselijk vinden. Bovendien doet neutrale raambekleding een ruimte lichter opgeruimd lijken. Probeer qua type raamdecoratie rolgordijnen en vouwgordijnen te vermijden. Deze kunnen - tenzij modern uitgevoerd - oubollig lijken. Tegenwoordig zijn zwarte houten jaloezieën en plisségordijnen onwijs populair. Hiermee geef je je huis dus meteen een moderne uitstraling. Een tijdloze keuze is het gordijn. Gordijnen zijn bovendien ideaal om een ruimte optisch te vergroten. Hang je de gordijnen tot aan het plafond? Dan lijkt de ruimte hoger. Door de gordijnen van muur tot muur te hangen lijkt de ruimte tevens breder.

 

Tip! 💡 Vraag gratis kleurstalen aan! Meestal heb je ze al binnen twee werkdagen in huis!

6. Dag gedateerde vloer!

Ooit waren plavuizen ultra chique. Tegenwoordig wordt dit type vloer echter door veel huizenzoekers als een afknapper gezien. Hetzelfde geldt voor tapijt en linoleum. Tegenwoordig zijn vooral visgraatvloeren en brede planken van PVC in trek. Een groot voordeel van een PVC-vloer is dat deze gelegd kan worden over een plavuizenvloer. Zelfs met vloerverwarning! PVC is bovendien onderhoudsarm en goed bestand tegen vocht. Wist je dat je ook voor PVC vloeren bij ons terecht kan? Onze vloeren zijn exclusief verkrijgbaar in onze showroom in Leeuwarden. Het is misschien even een karweitje en een investering, maar een andere vloer kan zoveel verschil maken! Zodra de biedingen binnenstromen zal je zien dat ‘t het dubbel en dwars waard was!

 

Verkoopstyling PVC visgraatvloer trend Floorlife visgraat vastgoedstyling tips homestaging Verkoopstyling bloemen aanrecht vastgoedstyling tips homestaging
Links: Floorlife visgraatvloer, verkrijgbaar in onze showroom. Rechts: Verse bloemen op ‘t aanrecht.

7. Bloemen

Verse bloemen brengen een ruimte letterlijk tot leven. Bovendien geven ze een frisse geur af, welke mensen onbewust met het huis gaan associëren. Voorzie daarom elke ruimte van een mooi boeketje. Denk aan het aanrecht, de eettafel en de salontafel. Maar vergeet ook de hal niet. Je hebt immers maar één kans voor een goede eerste indruk. Ook de wc en badkamer fleuren meteen op van een bescheiden bosje. En wat dacht je van de slaapkamer? Een klein boeket bloemen op het nachtkastje doet het ook erg goed!

Zelf huis stylen voor verkoop of stylist inhuren?

Met bovenstaande tips kom je waarschijnlijk al een heel eind. Toch kan het ook erg waardevol zijn om een professionele verkoopstylist in te huren. Een ervaren verkoopstyliste komt met ideeën waar je zelf niet aan hebt gedacht. Bovendien heeft een professional een objectieve blik. Iets wat jij een leuk ornament vindt, komt op een ander wellicht over als rommel. Ook heeft een verkoopstylist waardevolle contacten. Met bedrijven gespecialiseerd in meubelverhuur voor verkoopstyling bijvoorbeeld. Uiteraard hangt hier wel een kostenplaatje aan. Goede styling kan echter zorgen dat een huis sneller en voor een hogere prijs verkocht wordt. In dat geval is het ‘t geld dus dubbel en dwars waard. Verkoopstyling tarieven zijn behoorlijk uiteenlopend. Gemiddeld genomen liggen de kosten rond de €500,-. De prijs hangt o.a. af van de grootte van het te stylen project. Gaat het bijvoorbeeld om slechts wat decoratie? Of moet een lege woning compleet ingericht worden? Ook kan je ervoor kiezen om slechts advies in te winnen. Zo bespaar je jezelf geld, maar krijg je wel originele ideeën. Vind je interieur leuk? En zou je er graag meer over willen leren? Dan is het misschien juist leuk om zelf een cursus verkoopstyling te volgen.

Daarmee zijn we aan het einde gekomen van deze blog over verkoopstyling tips. Heb je nog vragen over raambekleding en vloeren? Bel of mail gerust! Ons enthousiaste en vakkundige team staat je graag te woord. Ook een bezoek aan onze showroom in Leeuwarden behoort tot de mogelijkheden. Tot snel?

Gerelateerde posts
Gratis meetservice Gratis kleurstalen