Menu
  1. Home
  2. Inspiratieblog
  3. 5 Ibiza tuin ideeën: Kleuren, materialen, meubilair en tuindecoratie

5 Ibiza tuin ideeën: Kleuren, materialen, meubilair en tuindecoratie

5 Ibiza tuin ideeën: Kleuren, materialen, meubilair en tuindecoratie
6 min. leestijd

De Ibiza style tuin is onwijs populair! Logisch, want Ibiza is één van de meest geliefde vakantieoorden. Ibiza is een eiland met twee gezichten: Aan de ene kant staat het bekend als een hippie-oord, waar je heerlijk tot rust komt. Aan de andere kant wordt Ibiza geroemd om haar vele stijlvolle beach clubs met uitbundige feesten. De Ibiza tuin is dan ook een samensmelting van bohemian en chique. Benieuwd hoe je deze perfecte blend naar jouw achtertuin haalt? In dit blog delen we 5 Ibiza tuin ideeën.


Producten in dit blog


Kleuren & materialen tuin Ibiza stijl

Voor we met de aankleding beginnen, is het belangrijk om de basis te begrijpen: Welke kleuren en materialen spelen de hoofdrol in een Ibiza tuin? Ibiza wordt ook wel ‘Isla Blanca’ genoemd. Dit vanwege de vele typerende witte huisjes. De kleur wit vormt dan ook de basis voor elke Ibiza tuin. Creëer deze basis door de muur of schutting wit te verven. Of kies voor wit grind of een witte vlonder. Vul het kleurenpalet verder aan met natuurlijke beige- en grijstinten. Ook het materiaalgebruik is gebaseerd op de natuur. Zo vind je in een Ibiza tuin veel rotan, (teak)hout, bamboe, linnen en jute.

Stappenplan Ibiza tuin aankleden

Nu de basis bekend is, is het tijd voor de aankleding: Van meubels tot decoratie. Met onderstaand stappenplan tover je jouw achtertuin om tot vakantieparadijs!

1. Bohemian tuin meubelen

Geen enkele tuin is compleet zonder een goed stel tuinmeubelen. Aangezien het echte blikvangers zijn, is het belangrijk dat de tuinmeubelen aansluiten bij de gewenste stijl. Typerend voor een Ibiza of boho tuin zijn meubels van rotan. Ook teakhout doet het erg goed in een tuin Ibiza style. En wat dacht je van hangmatten en schommelstoelen? Helemaal Ibiza! Heb je een kleine tuin en geen ruimte voor een eet- en loungeplek? Geef dan de voorkeur aan een loungeplek. De Ibiza tuin is immers vooral een plek om heerlijk tot rust te komen!

2. Overkapping Ibiza stijl

Helaas kent Nederland een stuk minder zonuren dan Ibiza. Zelfs onze zomers zijn niet betrouwbaar. Zo kan ons land de ene week geteisterd worden door een hittegolf, terwijl het de week erop constant regent. Wil je ongeacht het weer genieten van het buitenleven? Dan is een overkapping essentieel! Ook bij de keuze van een overkapping kan je de Ibiza stijl doortrekken. Lamellendak Arezzo is de ultieme Ibiza overkapping. Plaats een loungebed onder de overkapping en waan jezelf in het beroemde Nobu beach resort! Een lamellendak is niet alleen mooi, maar ook heel functioneel. Tijdens een zomerse regenbui draai je de lamellen helemaal dicht. Zo blijf je lekker droog. Is er juist geen wolkje aan de lucht? Kantel de lamellen dan zo dat je geen last hebt van het zonlicht. Natuurlijk behoren ook aluminium en houten overkappingen met glas of polycarbonaat dakplaten tot de mogelijkheden. Met de juiste accessoires tover je ook dit type om tot een Ibiza style overkapping.

Witte overkapping Ibiza style lamellendak shutters veranda eettafel witte stoelen beach clubIbiza tuin zonnescherm Verano knikarmscherm Ipanema Nature Colors pampas print
Links: Witte overkapping ibiza stijl. Rechts: Verano Ipanema® zonnescherm met Nature Colors doek in print Pampas.

3. Ibiza stijl zonwering

De zon mag dan wel minder vaak schijnen in Nederland, toch kan het hier ook behoorlijk warm worden! Goede zonwering is dan ook onmisbaar. Natuurlijk is het lamellendak een prachtige optie. Echter heeft niet iedereen hier de ruimte en het budget voor. Heb je weinig ruimte in de tuin? Ga dan voor een knikarm zonnescherm. Dit type zonwering steunt alleen aan de gevel. Knikarmschermen nemen dus geen kostbare ruimte van je Ibiza terras in beslag. Kies voor een standaard effen doek in een lichte kleur of ga voor een doek uit de Verano® Nature Colors collectie. De Pampas print past perfect bij de Ibiza stijl! Bovendien zijn de Verano® Nature Colors doeken water-, schimmel- en vuilafstotend. Een win-win dus! De Verano® Nature Colors doeken zijn beschikbaar voor de Ipanema en Santos zonneschermen op maat.

4. Tuindecoratie Ibiza stijl

Populaire bohemian tuin accessoires zijn ronde vloerkleden, macramé wandhangers en rotan dierenkoppen. Andere typische boho tuindecoratie is verlichting in de vorm van een lichtsnoer of lampionnen is typerend voor de Ibiza stijl tuin. De Ibiza tuin is een plek om te relaxen. Daarom mogen ook kussens niet ontbreken. Kies het liefst voor natuurlijke stoffen en lichte kleuren. Lichtgrijze of beige linnen kussens bijvoorbeeld. Heb je ruimte en budget over? Dan doet ook een buitendouche het onwijs goed in een Ibiza style tuin! Zo’n buitendouche staat niet alleen onwijs leuk, maar is ook heerlijk verfrissend tijdens een hete zomerdag.

Ibiza tuin inpsiratie boho tuindecoratie jute rond vloerkleed rotan tuinmeubilair boho dromenvanger hoed wanddecoratieinspiratie ibiza tuin ideeën bohemian tuin accessoires macramé wandhanger witte schutting
Links: Ibiza tuin inspiratie bij @home.pics.marieke. Rechts: Tuin ibiza style van @verbeekwonen.

5. Planten Ibiza tuin

Ibiza kent een totaal andere vegetatie dan Nederland. Zo groeien er op Ibiza palmbomen. Een palmboom mag dan ook niet ontbreken in jouw Ibiza look tuin! Kies voor een winterhard exemplaar of ga voor een palm in pot die je ‘s winters binnen zet. Andere populaire Ibiza tuin planten zijn de bananenplanten, olijfbomen, citrusbomen, cactussen, pampasgrassen, varens en bamboe. Verspreid de planten door de hele tuin: Op de grond, op tafeltjes en natuurlijk in de vaste grond. Kies voor planten in pot het liefst voor terracotta potten. Dit materiaal geeft je tuin een mega mediterraanse sfeer!

Heb je de Ibiza smaak nu helemaal te pakken? Dan bieden we je naast Ibiza tuin ideeën, ook inspiratie voor een bohemian interieur! Natuurlijk met de focus op bohemian raamdecoratie. Denk bijvoorbeeld aan linnen gordijnen of bamboe jaloezieën.

Gerelateerde posts
Gratis meetservice Gratis kleurstalen