Menu
  1. Home
  2. Meetinstructie vouwgordijnen

Meetinstructie vouwgordijnen

Bepaal eerst waar je het vouwgordijn gaat bevestigen. Je kunt het vouwgordijn tussen de kozijnen van het raam of tussen twee muren bevestigen (In de Dag), of het vouwgordijn over het raamkozijn heen bevestigen. (Op de Dag). De montage wordt dan vaak op de muur naast het kozijn geplaatst. De montagesteunen kunnen zowel in als op het kozijn bevestigd worden en zowel tegen de wand als op het plafond. 

              

      In de Dag                                  Op de Dag

Meetinstructie A: bevestiging tussen of in de kozijnen van het raam of tussen twee muren (In de Dag)

Breedte

Meet de breedte van het kozijn in centimeters en haal van deze maat 0,5 centimeter af. Dit is voor de speling aan beide zijden. Dit is je bestelmaat.

Hoogte

Meet de hoogte van het kozijn in centimeters en haal van deze maat 1 centimeter af. Het vouwgordijn komt dan iets vrij boven het venster te hangen. De gemeten maat is je bestelmaat.

 

Meetinstructie B: bevestiging over het raamkozijn heen (Op de Dag)

Breedte

Meet de breedte van het kozijn in centimeters inclusief de gewenste overlapping. De overlapping bepaal je helemaal zelf maar wij adviseren tussen de 5 en 10 cm zodat de stof van het vouwgordijn over het kozijn heen valt. De gemeten maat + overlapping is je bestelmaat.

Hoogte

Meet de hoogte van het kozijn in centimeters inclusief de gewenste overlapping. De overlapping bepaal je helemaal zelf en hangt af hoeveel centimeter je het vouwgordijn boven het kozijn gaat bevestigen. 

 

Overige informatie 

  • Al onze producten worden geleverd met een maximale ketting- of koordlengte van één meter, waardoor het buiten het bereik van kleine kinderen blijft. Als je een ketting of koord langer dan één meter nodig hebt, neem dan direct contact met ons op wanneer je je bestelling hebt geplaatst.
Gratis meetservice Gratis kleurstalen