Menu
  1. Home
  2. Inspiratieblog
  3. 5 voordelen van gevoerde gordijnen

5 voordelen van gevoerde gordijnen

5 voordelen van gevoerde gordijnen
6 min. leestijd

Wil je graag gordijnen op maat bestellen? Dan kom je ongetwijfeld de optie om je gordijnen te laten voeren tegen. Wat dat precies betekent? En wanneer je wel of niet voor gevoerde gordijnen kiest? Dat leggen we je in dit blog haarfijn uit!


Deze stoffen zijn tevens beschikbaar als voering


Wat zijn gevoerde gordijnen?

Heb je een gordijnstof gevonden die je mooi vindt? Dan kies je een plooi en geef je aan hoe de gordijnen verdeeld moet worden: Eén stuk links, één stuk rechts of een stel. Vervolgens kan je kiezen voor gordijn laten voeren. Dit betekent dat er een tweede laag aan de achterkant tegen de gekozen stof verwerkt wordt. De gordijn voeringstof is dus van buitenaf zichtbaar. Welke kleur voeringstof je kiest is helemaal aan jou. Indien mogelijk wordt er vaak een (nagenoeg) zelfde kleur voeringstof gekozen. Zwarte gordijnen met een zwarte voeringstof bijvoorbeeld. Je kunt ook kiezen voor een contrasterende kleur. Ook kan je ervoor kiezen de voeringstof te matchen bij je kozijnen of gevel. Je ziet de voering immers aan de buitenkant.

Waarom gordijnen voeren? 5 voordelen!

Zo’n tweede laag stof kent vele voordelen. We noemen er 5: Verduistering, isolatie, akoestiek, bescherming en volume. Per voordeel benoemen we alle bijpassende voeringstoffen. Sommige soorten voeringstoffen hebben meerdere eigenschappen in één. Daarom kan je dezelfde stof bij meerdere voordelen tegenkomen.

1. Verduistering

Verduisterende gordijnen zijn essentieel voor een goede nachtrust. Heb je een mooie gordijnstof gezien die je graag op je slaapkamer wil gebruiken? Maar is deze niet van zichzelf verduisterend? Geen probleem! Dan kan je het gordijn eenvoudigweg laten voeren met verduisterende voeringstof. Ook wel zonwerende voeringstof genoemd. De mate van verduistering verschilt per stof. De hoogste mate van verduistering bereik je met voeringstof Ivory. Dit is een black out stof wat betekent dat de stof volledig lichtdicht is. Draai je vaak nachtdiensten? En moet je overdag slapen? Dan is een black out voeringstof ideaal! Is 100% lichtdicht geen vereiste? Dan is ook Solution geschikt als voeringstof. Dit is een dim-out stof. Hoe donkerder de kleur, hoe meer verduistering. De Solution is beschikbaar in meer dan 30 kleuren. Ideaal wanneer je de voeringstof wil matchen bij de kleur van het gordijn! De Ivory is enkel in een ecru-kleur verkrijgbaar.

2. Isolatie

Ook isolatie is een veelgekozen reden om gordijnen te laten voeren. Dat scheelt namelijk behoorlijk in de stookkosten. Zeker bij tochtige ramen of deuren zijn isolerende gordijnen een uitkomst! Elke gordijnstof werkt enigszins isolerend. Wel verschilt de mate van isolatie. Zo bestaan er dubbel isolerende gordijnstoffen. De Reflex en Fireflex bijvoorbeeld. Deze stoffen zijn van zichzelf isolerend. Heb je een gordijnstof op het oog welke niet bijzonder goed isoleert? Dan kan je jouw gordijnen voeren met een isolerende voeringstof. Isolerende gordijnen komen trouwens ook ‘s zomers goed van pas. Ze houden namelijk niet alleen kou, maar ook hitte tegen. Zo bespaar je ook op de kosten van de airco! Wil je vooral de hitte tegenhouden? Kies dan voor een witte voeringstof! Wit weerkaatst het zonlicht. Donkere kleuren absorberen juist de warmte.

3. Akoestiek

Heb je veel last van galm in huis? Dan zijn akoestische gordijnen een uitkomst. Deze speciale gordijnstoffen absorberen geluidstrillingen. Dat geldt ook voor geluid van buitenshuis! Akoestische gordijnen - ook wel geluidswerende gordijnen genoemd - zijn dan ook ideaal als je langs een drukke weg woont. In principe is elk gordijn akoestisch. Wel absorbeert het ene gordijn meer geluid dan het andere gordijn. Deze gordijnen zijn extra geluiddempend en hebben hier een speciaal label voor gekregen: Lagoon, Dolce, Double en Fireflex. Heb je een gordijnstof zonder geluiddempende classificatie gekozen? Dan helpt het om het gordijn te laten voeren. Immers hoe meer stof, hoe hoger de geluidsabsorptie.

4. Bescherming

Een voering dient bovendien ter bescherming van je gordijn. Vangt je gordijn veel zonlicht? Dan kan er verkleuring optreden. Zeker wanneer het natuurlijke garens betreft. Katoen en linnen bijvoorbeeld. Polyester gordijnen verkleuren minder snel. Heb je ruwe muren? Ook dan is het verstandig om je gordijn te voeren. Tijdens het openen en sluiten strijkt het gordijn veelvuldig langs de muur. Zo kan de stof beschadigen. Zeker wanneer het een gordijn met een fijne structuur betreft. Velours gordijnen bijvoorbeeld.

5. Volume

Tot slot zorgt voering voor volume. Je voegt immers een tweede laag stof toe waardoor het gordijn meer ‘body’ krijgt. Volle en zware gordijnen ogen onwijs chique! Perfect voor een klassiek interieur. Ook bij de hotel chique woonstijl staan volle gordijnen waanzinnig mooi!

Roze rode gevoerde gordijnen voeringstofRoze gevoerde gordijnen verduisterend

Keuzehulp voeringstoffen

Zie je door de bomen het bos niet meer? Geen zorgen! Onderstaande tabel biedt een handig overzicht van alle mogelijke voeringstoffen.

Naam voeringstof Eigenschappen Kleuren
Ivory - Blackout 1
Linero - Kamerhoog
- Semi dim-out
4
Lucky - Soepelvallend
- Natuurlijke uitstraling
5
Solution - Dim-out* 35

*In lichte kleuren is de Solution semi dim-out.

Maatwerk gordijnen met voeringstof kopen

Ben je op zoek naar gevoerde overgordijnen? Of wil je graag gevoerde linnen gordijnen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Je kunt bij ons terecht voor vrijwel ieder type gordijnstof. Ook bieden we vele kleuren voeringstof aan met diverse eigenschappen: Van verduisterend tot geluiddempend. Bij ons bestel je jouw gevoerde gordijnen eenvoudig online. Dat werkt zo: Ga naar de stof van je keuze. Klik op ‘bereken je prijs’ en vul de gewenste afmetingen in. Bekijk onze meetinstructies of maak gebruik van onze inmeetservice. Heb je de maten ingevoerd? Dan kies je vervolgens de stofkleur, een type plooi, de verdeling en de voering. Tot slot kies je of je de gordijnen zelf op wil hangen of ze wil laten monteren. Na de betaling worden de gordijnen in productie genomen. Dit neemt ongeveer 12 werkdagen in beslag. Als het zo ver is leveren we jouw gevoerde gordijnen kant en klaar bij je thuis af.

Gratis kleurstalen

Eerst zien? Dan beslissen? Dat begrijpen we! Daarom bestel je bij ons eenvoudig gratis kleurstalen. Doorgaans heb je de stalen al binnen twee werkdagen in huis. Natuurlijk verwelkomen we je ook graag in onze grote showroom in Leeuwarden. Hier maak je in één keer kennis met ons complete assortiment: Raamdecoratie, gordijnen, zonneschermen, horren, overkappingen, screens, rolluiken en vloeren.

Heb je toch nog vragen over gevoerde gordijnen? Bel of mail gerust! Onze deskundige en enthousiaste medewerkers helpen je graag verder.

Gerelateerde posts
Gratis meetservice Gratis kleurstalen