1. Home
  2. Meetinstructie KEJE inzetplisséhor

Meetinstructie KEJE inzetplisséhor

Een inzetplisséhor is een inzethor voorzien van geplisseerd gaas, vergelijkbaar met de plisséhordeur. De hor wordt zonder boren en schroeven in het kozijn geplaatst. De flensdikte is slechts 0,8 millimeter.


Meetinstructie kunststof kozijn

Meet de breedte en hoogte in centimeters van de opening van je raamkozijn (de strakke dagmaat) op de millimeter nauwkeurig. Trek hier geen speling van af. Wij zorgen zelf voor de juiste productiemaat. Deze maten vul je in bij het bestellen. 

Bij een kunststof kozijn hanteren wij een aftrekmaat van -0,4 cm x -0,6 (BXH).  

Meetinstructie houten kozijn

Meet de breedte en hoogte in centimeters van de opening van je raamkozijn (de strakke dagmaat) op de millimeter nauwkeurig. De hoogtemaat wordt bepaald vanaf de bovenkant van de aluminium strip (deze bevindt zich aan de onderzijde van het kozijn). Van de dagmaten hoef je geen speling af te trekken. Wij zorgen zelf voor de juiste productiemaat.

Bij een houten kozijn hanteren wij een aftrekmaat van -0,4 en -1,2 cm (BXH).

Let op: zit de aluminium strip tussen de staande kozijnstijlen (zie foto's hieronder), bestel de inzethor dan voor een kunststof kozijn (dit i.v.m. de toegepaste aftrekmaat). 

 

Foto's van houten kozijnen met aluminium strip 

Foto 1: de aluminium strip zit tussen de staande kozijnstijlen. 
Je meet de hor tot op de strip (doorkijkmaat). Bestel de hor in deze situatie als een inzethor voor een kunststof kozijn (ook al is het een houten kozijn). Dit heeft te maken met de aftrekmaat die wij nog toepassen. 

Foto 2: de aluminium strip zit voor de staande kozijnstijlen.
Je meet de hor tot op de strip (doorkijkmaat) en bestelt de inzethor voor een houten kozijn.

Waar je verder op moet letten

  • Het is niet mogelijk een inzethor te plaatsen in een kozijn dat is voorzien van een zogeheten ‘opgedikte vleugel’. Het raam zal dan niet gesloten kunnen worden.
  • Vanwege de uiterst dunne flens (slechts 0,8 mm), neemt de druk op het beslag van het kozijn bij sluiten niet of nauwelijks toe. Echter door een beperkte stelmogelijkheid van het raam, kan het zijn dat het raam minder goed of niet compleet sluit. 
  • Het kan zijn dat het draaideel van het raam voorzien is van een lekdorpel/afwateringsneus of van een ventilatierooster. Hierdoor is het mogelijk dat het raam niet gesloten kan worden wanneer een inzetplisséhorgeplaatst wordt. Een lekdorpel of een ventilatierooster mag maximaal 15 millimeter uitsteken.
  • Zit er een rolluik aan de buitenkant of een ander uitsteeksel op je raam of kozijn, stuur dan een foto van het raam naar: klantenservice@solanowonen.nl 

 

Meetafspraak Gratis kleurstalen