1. Home
  2. Meetinstructie KEJE klemhor

Meetinstructie KEJE klemhor

De klemhor wordt net als een inzethor van binnenuit geplaatst en is speciaal voor ramen met een draai-kiep mechanisme. Een klemhor heeft roestvrijstalen klemmen die zich aan de binnenzijde van het kozijn vastklemmen waardoor het raam gesloten kan worden zonder druk op het beslag van het kozijn. Bij het monteren steek je de klemhor eerst naar buiten. Vervolgens zet je de klemhor van buitenuit in het kozijn en sluit je de draaiwervels aan de zijkant of onderkant. De roestvrij stalen klemmen, klemmen zich aan de binnenzijde vast van het kozijn waardoor het raam gesloten kan worden zonder druk op het beslag van het kozijn. 

Kunststof kozijn met verdiept profiel

Meet de breedte en hoogte in centimeters van de opening van het raamkozijn (de strakke dagmaat) op de millimeter nauwkeurig. Trek hier geen speling van af. Wij zorgen zelf voor de juiste productiemaat. Bij een kunststof kozijn kiest u altijd voor een klemhoogte van 5 mm.

Houten kozijn

Meet de breedte en hoogte in centimeters van de opening van het raamkozijn (de strakke dagmaat) op de millimeter nauwkeurig. De hoogtemaat meet je direct voor de aluminium strip langs. Trek hier geen speling van af. Wij zorgen zelf voor de juiste productiemaat.

Voor het bepalen van de klemhoogte meet u de dikte van de aluminium strip. Rond deze maat af naar de dichtstbijzijnde klemhoogte.

Meetinstructie aluminium kozijn

Meet de breedte en hoogte in centimeters van de opening van het raamkozijn (de strakke dagmaat) op de millimeter nauwkeurig. Trek hier geen speling van af. Wij zorgen zelf voor de juiste productiemaat. 

Voor het bepalen van de klemhoogte meet u de dikte van de aluminium rand. Rond deze maat af naar de dichtstbijzijnde klemhoogte.

Belangrijke informatie

  • Het kan zijn dat het draaideel van het raam voorzien is van een lekdorpel, afwateringsneus of ventilatierooster. Een klemhor is dan niet mogelijk.
  • Wanneer er zonwering zoals een rolluik of screen op het kozijn geplaatst is en een klemhor alleen mogelijk als er voldoende ruimte overblijft.
  • Een klemhor is niet geschikt voor een kunststof kozijn met een vlak profiel.
Gratis meetafspraak Gratis kleurstalen