Menu
  1. Home
  2. Kindveiligheid

Kindveiligheid

Kindveiligheid is een belangrijk thema als het gaat om raamdecoratie. Natuurlijk zeer begrijpelijk aangezien we gevaarlijke situaties en ongevallen veroorzaakt door koordbediening (koorden, kettingen, kogelkettingen en band) te allen tijde willen voorkomen. Om deze reden heeft de Europese Commissie hier strenge veiligheidsvoorschriften voor opgesteld. Voor ons is kindveiligheid topprioriteit. Daarom zijn onze producten afgestemd op de voorschriften van de Europese Commissie.

Onze plichten

Wij hebben verschillende plichten waar we aan moeten voldoen en natuurlijk ook altijd aan zullen voldoen. Zo mag Solano geen bestellingen aannemen van niet-kindveilige producten. Ook mag Solano geen niet-kindveilige producten leveren.

Wat we van jou vragen

Wij leveren onze producten via de rechten en plichten die van ons gevraagd worden door de Europese Commissie. Maar als je het product eenmaal in bezit hebt vragen we ook het een en ander aan jou. Als jij raamdecoratie hebt aangeschaft met een bedieningsketting is het bijvoorbeeld verplicht de veiligheidshaak te gebruiken. Deze zorgt ervoor dat de bedieningsketting tegen de muur wordt bevestigd. Deze bevestigingshaak wordt samen met jouw product geleverd.

Child Safety rolgordijnen

Bij het aanschaffen van jaloezieën of plissés hebt kun je ook kiezen voor een bedieningskoord in plaats van een bedieningsketting. Als jij kiest voor een bedieningskoord is het verplicht een koordkikker te gebruiken. De koordkikker moet in staat zijn om alle koorden vast te houden als de raamdecoratie volledig is ingetrokken. Wanneer het koord aan de lengte-eisen voldoet, hoeft er geen koordkikker aangebracht te worden Ook de koordkikker wordt bij het product geleverd.

Child Safety jaloezieën

Break-away connectors

Plissés en jaloezieën worden standaard voorzien van een break-away connector. De break-away connector breekt los wanneer er kracht op gezet wordt. In onderstaande instructies wordt uitgelegd hoe de break-away connector weer in elkaar gezet kan worden.

Instructie break-away connector plissés
Instructie break-away connector jaloezieën

Gratis meetservice Gratis kleurstalen