Menu
  1. Home
  2. Inspiratieblog
  3. Zonwerende en verduisterende rolgordijnen in de slaapkamer

Zonwerende en verduisterende rolgordijnen in de slaapkamer

Zonwerende en verduisterende rolgordijnen in de slaapkamer
9 min. leestijd

Afgelopen weekend is de zomertijd ingegaan. Daarmee ook de behoefte aan verduisterende rolgordijnen (ook wel zonwerend genoemd). Vooralsnog zijn die lange avonden meer dan welkom. Wat dacht je van een fijne avondwandeling na het eten? Of een borreltje in de tuin na werk? Er kleeft echter ook een nadeel aan die langere dagen. Het kan namelijk knap vervelend zijn voor je nachtrust wanneer het ‘s avonds langer en ‘s ochtends eerder licht is. Daarnaast is zwetend wakker worden door de brandende zon ook geen pretje. De oplossing? Het raam verduisteren in de slaapkamer. Tijd om je te oriënteren!


Populair in slaapkamers


Top 5 verduisterende raamdecoratie

De keuze is reuze. Daarom zetten wij de beste zonwerende raambekleding overzichtelijk voor je op een rij. Zo beslis je gemakkelijk en snel welke optie het beste is voor jou. Tip: Lees ons blog over kinderkamer raamdecoratie voor specifiek advies voor de baby slaapkamer.

1. Verduisterende rolgordijnen

Het meest gekozen product in de categorie verduisterende raambekleding is het rolgordijn. Wanneer een rolgordijn verduisterend is, zal deze voorzien zijn van een 100% verduisterende stof. Verduisterende rolgordijnen zijn verkrijgbaar in een groot aantal kleuren. Voor de achterkant heb je twee opties: Een witte warmtewerende achterkant of dezelfde kleur als de voorkant. Voor optimale verduistering kies je voor zonwerende rolgordijnen met zijgeleiding profielen. Deze sluiten namelijk ook de zijkanten van de stof af. Zo komt er minder licht langs de zijden naar binnen. Overtuigd? Via onze website bestel je verduisterende rolgordijnen op maat. Gemakkelijk en snel. Kies voor een rolgordijn van ons eigen Solano label of topmerk Verano. Daarnaast biedt Solano verduisterende rolgordijnen voor een Velux dakraam.

Verano zonwerende verduisterende rolgordijnen op maat slaapkamerVerano zonwerend en verduisterend rolgordijn wit slaapkamer
Bovenstaande afbeeldingen tonen verduisterende rolgordijnen van Verano

2. Verduisterende plissé gordijnen

Ook verduisterende plissé gordijnen behoren tot de opties. Wil je ultieme verduistering? Kies dan voor duo plisségordijnen. Ook wel honingraat plissé of dubbele plissé genoemd. Het grote voordeel van duo plissé gordijnen is de verwerking van de optrekkoorden. Bij een dubbele plissé lopen deze tussen de stoflagen. Hierdoor zijn de koorden in de stof niet zichtbaar. Bij een enkel plissé gordijn is dit niet het geval. Daardoor kan er licht door de gaatjes schijnen. Door de dubbele stof is dit type plissé gordijn bovendien ook warmtewerend. Kies voor een zonwerend plissé gordijn op maat van Verano. Of ga voor de Duette® Shade van Luxaflex®.

Luxaflex Duette Shades zonwerende en verduisterende plissé gordijnen op maat slaapkamer
Bovenstaande video en foto tonen de Luxaflex® Duette Shade

3. Duo rolgordijnen

De naam suggereert het al: Bij duo rolgordijnen bewegen twee lagen stof over elkaar. Een doorschijnende baan en een gekleurde baan. Zo bepaal je zelf de inkijk en lichtinval. Kies in de slaapkamer voor een verduisterende voeringstof. Bij het sluiten van de verduisterende banen over de transparante banen, wordt het zonlicht geweerd. Weet wel dat er eventueel nog licht door de kieren kan komen. Naast het eigen Solano label bieden wij ook de Linee shade van Verano aan.

4. Vouwgordijnen

Vouwgordijnen zijn geweldige sfeermakers in je interieur. Wist je dat er ook verduisterende vouwgordijnen bestaan? Deze worden ook wel dim out vouwgordijnen genoemd. Een extra voordeel is dat vouwgordijnen zeer onderhoudsvriendelijk zijn. Zijn ze vuil? Was je vouwgordijnen dan simpelweg uit (30 graden). Bij Solano bestel je eenvoudig en snel zonwerende vouwgordijnen op maat van het merk A House of Happiness.

5. Overgordijnen

Tot slot zijn ook overgordijnen verkrijgbaar in een zogenaamde dim out stof. Gordijnen worden vaak gecombineerd met andere typen binnenzonwering. Rolgordijnen bijvoorbeeld. Een groot voordeel is dat een overgordijn het licht langs de zijkanten van een rolgordijn blokkeert. Denk er wel om dat je kiest voor gordijnen met plooien op een rail. Verduisterende gordijnen met ringen laten namelijk aan de bovenkant alsnog licht door. Bovendien zijn donkere kleuren altijd meer verduisterend dan lichte kleuren.  Solano biedt een groot scala aan verduisterende gordijnen van A House of Happiness en trendlabel byTZUM.

Zonwerende verduisterende gordijnen op maat byTzum A House of HappinessSolano zonwerende verduisterende plissé gordijnen draaikiepraam kiepkantelraam
Links: Overgordijnen van A House of Happinnes in combinatie met standaard rolgordijn. Rechts: Verano Duo plisségordijn PerfectFit

Raam verduisteren zonder te boren

Heb je aluminium of kunststof kozijnen? Bijvoorbeeld bij een draaikiepraam of kiepkantelraam? Of wil je om een andere reden graag je raam verduisteren zonder te boren? Dan is ons SmartFit systeem ideaal voor jou! De raamdecoratie wordt met deze oplossing bevestigd in een frame. Het frame kan zowel met montageclips als magneetstrips vastgezet worden. Kies voor SmartFit rolgordijnen, SmartFit plisségordijnen zonder boren of 16 en 25 mm SmartFit jaloezieën. Liever geen raamdecoratie in een frame? Kies dan voor raambekleding voorzien van speciale klemsteunen. Deze kan je vastklemmen op het draaiende deel van het raam. Er zijn een aantal producten waarbij klemsteunen mogelijk zijn. Verano aluminium jaloezieën 25 mm en 16 mm en de (duo)plissé gordijnen van Verano bijvoorbeeld. De klemsteunen zijn op de bestelpagina mee te bestellen. Lees ons uitgebreide blog over raamdecoratie zonder boren voor meer informatie.

Ga voor elektrisch gemak

Het merendeel van onze raamdecoratie kan tevens elektrisch bediend worden. Afhankelijk van het type gordijn kan je kiezen tussen verschillende motoren. De meeste motoren kunnen tevens met je Smart Phone of Tablet bediend worden. Om dit mogelijk te maken besel je een domotica systeem mee. De Somfy Tahoma of Connexoon box bijvoorbeeld. Tip: Stel in dat de gordijnen zo’n 10 minuten voor je wekker automatisch open gaan. Zo word je op een natuurlijke manier gewekt.

Somfy Smart Home Tahoma Box elektrische raamdecoratie
Bovenstaande foto toont de Somfy Tahoma Box

Extra slaaptips

Alsnog moeite om de slaap te vatten? Dan hebben we nog een aantal bonustips voor je om heerlijk in slaap te dommelen.

1. Verban telefoons uit de slaapkamer

Blauw licht. Je hebt er vast weleens van gehoord. Elektrische apparaten zoals tv’s en smartphones barsten van het blauwe licht. Door dit blauwe licht maakt je lichaam minder melatonine aan. Dit hormoon zendt signalen naar je hersenen dat het tijd is om te slapen. Het tegenovergestelde - onwenselijke - effect is dat je lichaam in een alerte toestand raakt. Bovendien werkt een smartphone stressverhogend. Nog even een mailtje van werk lezen? Of het laatste nieuws checken? Deze prikkels kunnen leiden tot stress en houden je uit je slaap. Tot slot zou ook de straling van je telefoon je slaap remmen. Redenen genoeg dus om die telefoon uit de slaapkamer te weren.

2. Schaf een Blauw Licht Filter Bril aan

Geen televisie of telefoon voor het slapen gaan is dus het allerbest. Blauw licht zorgt er immers voor dat de aanmaak van melatonine verstoord wordt. Ben je toch verknocht aan swipen door je Instagram feed voor je naar bed gaat? Of wil je persé dat ene late praatprogramma zien? Schaf dan een Blauw Licht Filter Bril aan. Let op: Hoe geler de glazen, hoe beter de filtering.

3. Probeer slaapmeditatie apps

Het klinkt misschien wat ‘zweverig’. Toch zou je slaapmeditatie eens een kans moeten geven. De meest bekende app is Headspace. Een rustgevende stem neemt gedachten mee naar een objectieve plek. Deze plek - bijvoorbeeld een antiekwinkel - wordt in alle rust beschreven. Je zult merken dat je niet langer op je gedachten gefocust bent. In plaats van daarvan word je in het verhaal gezogen. De stem zwakt steeds verder af, waardoor je rustig in slaap valt.

Solano Showroom Leeuwarden raamdecoratie zonwering op maatSolano Showroom Leeuwarden raamdecoratie zonwering
Bovenstaande foto's geven een impressie van onze showroom in Leeuwarden

De goedkoopste in A-kwaliteit raamdecoratie op maat

Een verbeterde nachtrust begint dus bij de juiste raamdecoratie. Solano Wonen levert rolgordijnen op maat voor scherpe prijzen.  Uiteraard zonder in te leveren op de kwaliteit en eenvoudig online besteld. Jouw gordijnen worden kant en klaar bij je thuis bezorgd. Liever niet zelf inmeten en/of monteren? Wij komen graag bij je langs voor het inmeten en/of monteren van je raamdecoratie, buitenzonwering, horren en gordijnen. Het tarief voor het inmeten bedraagt € 69,95. Bij een bestelling van 4 of meer maatwerkproducten, is de inmeetservice gratis.

Gratis kleurstalen

Verduisterende gordijnen in wit of toch liever zwart? Of heb je misschien een voorkeur voor een opvallende kleur? Wij begrijpen dat kleurkeuze soms best lastig kan zijn. Daarom vraag je bij Solano Wonen eenvoudig gratis kleurstalen aan. In de meeste gevallen worden de kleurstalen nog dezelfde dag verzonden.

Bezoek onze showroom

Daarnaast ben je natuurlijk van harte welkom in onze showroom van 600 m2 in Leeuwarden. Hier tonen wij alle producten die wij aanbieden in al onze 6 webshops: binnenzonwering, zonneschermen, rolluiken, screens, horren, vloeren en gordijnen. Uiteraard hebben ook wij vanwege het coronavirus (covid-19) extra maatregelen getroffen volgens de richtlijnen van het RIVM. Zo schudden we geen handen, vragen we bezoekers om minimaal 1,5 meter afstand te houden en zijn er extra hygiënemaatregelen genomen.

Heb je vragen over verduisterende rolgordijnen? Of wil je misschien meer weten over geluidswerende gordijnen? Bel gerust. Ons professionele en enthousiaste team staat voor je klaar om alle informatie over bijvoorbeeld maten en systemen te geven.

Gerelateerde posts
Gratis meetservice Gratis kleurstalen