Menu
  1. Home
  2. Inspiratieblog
  3. Top 5 raamdecoratie zonder boren voor kunststof kozijnen

Top 5 raamdecoratie zonder boren voor kunststof kozijnen

Top 5 raamdecoratie zonder boren voor kunststof kozijnen
9 min. leestijd

Kozijnen zijn kostbare producten. Het is dan ook logisch dat je er zuinig op bent. Zeker bij kunststof kozijnen is voorzichtigheid geboden. Ga je schroeven in kunststof? Dan zijn de gaatjes onherstelbaar. De vraag ‘kan je boren in kunststof kozijnen?’ kunnen we dus het best beantwoorden met ‘liever niet’. En waarom zou je ook? Er bestaat namelijk raamdecoratie zonder boren en schroeven. Daarmee loop je geen risico om jouw kostbare kozijnen te beschadigen. Ook ideaal voor aluminium kozijnen! Lees verder en ontdek alle mogelijkheden!

Optie 1: Verano® Smartfit frame

Het Smartfit systeem van Verano® - ook wel PerfectFit genoemd - is een populaire oplossing. Smartfit bestaat uit een frame met hierin raamdecoratie. Er zijn twee methodes om het frame te plaatsen: Middels montageclips of met magneetstrips. Montageclips worden vooral toegepast bij kozijnen met een rubberen afdichting rond het glas. De clips worden tussen het glas en rubber bevestigd. Het frame wordt vervolgens op de clips vastgeklikt. Dit systeem wordt daarom ook wel EasyClick klik raamdecoratie genoemd. Kies je voor Smartfit raambekleding met magneet? Dan zit de raamdecoratie in een magneetframe. Het frame blijft stevig vastzitten dankzij de magneetstrips die je op het kozijn aanbrengt.

Het frame zorgt niet alleen voor een strakke afwerking, maar heeft ook als voordeel dat het voor optimale verduistering zorgt. De raambekleding is aan alle zijden ingesloten, waardoor lichtspleten tot een minimum worden beperkt. Met deze oplossing kan je dus uitstekend een raam verduisteren zonder boren.

Optie 2: KeJe raambekleding met magneet

De raamdecoratie van KeJe is altijd geïntegreerd in een frame. Het werkingsprincipe komt overeen met Verano®'s Smartfit. Bij KeJe heb je echter niet de keuze tussen clips en magneten. KeJe raambekleding wordt standaard geleverd met magneetstrips. Met de meegeleverde losse strips, die je vastplakt op het kozijn, blijft het frame stevig op zijn plaats.

Dit frame zorgt niet alleen voor een naadloze afwerking, maar biedt ook het voordeel van optimale verduistering. Deze raambekleding zonder boren sluit aan alle kanten nauw aan, wat resulteert in minimale lichtkieren.

Optie 3: Plakprofielen

Ben je niet zo gecharmeerd van een frame op je kozijn? Dan zijn plakprofielen een goed alternatief. Dunne plakstrips worden aan de zijkanten van het raam bevestigd. Aan de uiteinden van deze plakstrips worden voetjes geplaatst, waartussen een draad wordt gespannen. De raamdecoratie beweegt op en neer langs deze draad. Plakprofielen zijn mogelijk bij geselecteerde raambekleding bij Verano® en Luxaflex®. Bij Luxaflex® heet dit systeem TruFit®.

Houd er wel rekening mee dat raambekleding met plakprofielen minder effectief verduistert dan eerder genoemde opties. Een frame is immers aan alle zijden gesloten. Plakprofielen ogen luchtiger, maar laten nog enigszins licht door langs de zijkanten. Dus wil je graag volledig verduisterende raamdecoratie voor kunststof kozijnen zonder boren? Dan is het raadzaam om te kiezen voor raambekleding in een frame.

Optie 4: Klemsteunen

Tot slot kan je ook kiezen voor klemsteunen. Bij deze montagewijze worden er steunen aan zowel de boven- als onderzijde van het raam vastgeklemd. Tussen de steunen wordt een koord gespannen waarlangs de raamdecoratie omhoog en omlaag beweegt.

Ook klemsteunen verduisteren minder effectief dan raambekleding in een frame. Bovendien is raambekleding met klemsteunen relatief opvallend. Dit is dan ook de reden dat de meeste mensen liever kiezen voor een ander type zonwering zonder boren.

Luxaflex Trufit Duette Shades plisségordijnen zonder boren kunststof kozijnen draaikiepraam
Boven: Video en afbeelding van Luxaflex® Duette® Shades met TruFit® plakprofielen raamdecoratie kunststof kozijnen

5 soorten raambekleding kunststof kozijnen zonder boren

Heb je je oog laten vallen op rolgordijnen? Of zijn plisségordijnen meer jouw ding? Misschien heb je juist een voorkeur voor jaloezieën? Hieronder vertellen we je welke raambekleding zonder boren geplaatst kan worden en met welk systeem.

Rolgordijnen zonder boren en schroeven

Dankzij het ingetogen ontwerp passen rolgordijnen bij iedere woonstijl. Bovendien zijn rolgordijnen verkrijgbaar in tal van kleuren en transparanties. Het is dan ook geen verrassing dat rolgordijnen het meest populaire type raambekleding zijn.

Wil je graag rolgordijnen ophangen zonder boren? Dat kan! Je kunt kiezen voor een Verano® Smartfit of KeJe rolgordijn zonder boren. Deze raambekleding zit in een frame dat je middels montageclips of magneetstrips op het kozijn ‘plakt’. Hoewel het vierkante profiel zorgt voor extra verduistering, is volledige verduistering niet haalbaar. Dit komt doordat de stof van een rolgordijn altijd aan de achterzijde van de buis afrolt. Dit creëert een kleine opening waar nog wat licht doorheen kan komen.

Plisségordijnen zonder boren

Voor perfecte controle over inkijk en lichtinval zijn plisségordijnen zonder boren een fantastische optie. Dit geldt met name voor plisségordijnen Top Down Bottom Up, waarbij je de mogelijkheid hebt om ze zowel van boven als van onderen te openen. Duo plisségordijnen hebben bovendien een isolerende werking. Bovendien hebben duo plisségordijnen ook een isolerend effect. De stilstaande lucht die tussen de twee lagen stof blijft hangen, fungeert als een barrière tegen zowel kou als warmte.

Plisségordijnen kunnen op alle mogelijke manieren schroefloos gemonteerd worden. Wil je graag verduisterende plisségordijnen voor de slaapkamer? Dan is een Smartfit plisségordijn of KeJe Splendid Pliss uitstekende keuzes. Het vierkante frame zorgt namelijk voor optimale verduistering. Liever een luchtigere uitstraling? Kies dan voor Verano® plisségordijnen met plakprofielen of klemsteunen. Of ga voor Luxaflex® Duette® Shades met TruFit® plakprofielen of klemsteunen.

Verano SmartFit duo plissé gordijn raamdecoratie voor draaikiepramen zonder boren
Links: Verano SmartFit duo plissé gordijnen zonder boren. Rechts: Zo makkelijk plaats je een Verano SmartFit product!

Aluminium jaloezieen zonder boren

Ben je op zoek naar raamdecoratie voor kunststof kozijnen in de keuken of badkamer? Dan zijn aluminium jaloezieën ideaal! Dit type raamdecoratie is namelijk vochtbestendig en makkelijk schoon te maken. Vetspetters veeg je gemakkelijk weg met een vochtige doek.

Ook aluminium jaloezieën kunnen op veel manieren schroefloos gemonteerd worden. Wil je graag aluminium jaloezieën in een frame? Dan heb je de keuze uit Verano® Smartfit aluminium jaloezieën 25 mm of 16 mm, de KeJe Latende en de KeJe Lamella. Liever een luchtigere look? Dan zijn Luxaflex® aluminium jaloezieën met TruFit® plakprofielen een mooie optie. Of ga voor Verano® aluminium jaloezieën met plakprofielen. Je kunt ook kiezen voor een Verano® of Luxaflex® 16, 25 aluminium jaloezie zonder boren met klemsteunen.

Vouwgordijnen zonder boren

Vouwgordijnen brengen ontzettend veel sfeer in huis! Dankzij de vele stofsoorten is er voor vrijwel ieder interieur een passend vouwgordijn. Zo passen linnen vouwgordijnen perfect in een landelijke inrichting, terwijl velours vouwgordijnen uitstekend samengaan met de hotel chique woonstijl. Ook dit type raambekleding kan zonder boren en schroeven bevestigd worden. Dit kan enkel door gebruik te maken van klemsteunen. Andere schroefloze montage mogelijkheden zijn niet mogelijk.

Conclusie

Er zijn meerdere manieren om raambekleding zonder boren en schroeven te plaatsen: Via een frame met montageclips of magneetstrips, plakprofielen of klemsteunen. Deze schroefloze montage methoden zijn toepasbaar bij (duo) rolgordijnen, plisségordijnen, aluminium jaloezieën en vouwgordijnen. Niet alle montage-opties zijn voor ieder product beschikbaar. Onderstaande tabel biedt een handig overzicht van alle mogelijkheden per product.

Type raambekleding SmartFit optie KeJe optie Plakprofielen optie Klemsteunen optie
Rolgordijnen Ja Ja Nee Nee
Plisségordijnen Ja Ja Ja Ja
Aluminium jaloezieën  Ja Ja Ja Ja
Vouwgordijnen Nee Nee Nee Ja

Verano Linee Shade duo plisségordijn met klemsteunen draai kiepraam raamdecoratie kunststof kozijnen keuken raambekledingVerano aluminium jaloezieën met klemsteunen raamdecoratie zonder boren en schroeven kunststof kozijnen badkamer
Links: Verano duo plisségordijn met klemsteunen. Rechts: Verano aluminium jaloezieën met klemsteunen.

Extra optie: Gordijnen

Wil je niet in je kunststof kozijn boren? Maar ben je geen fan van (duo) rolgordijnen, plisségordijnen, vouwgordijnen en jaloezieën? Dan zijn gordijnen op rails natuurlijk ook een optie. Deze hang je immers voor het raam langs. Boren in het kozijn is dus niet nodig.

Gratis kleurstalen

Ben je geïnteresseerd in raamdecoratie zonder boren en schroeven? Maar vind je de kleur- en stofkeuze lastig? Dat begrijpen we. Daarom vraag je bij Solano Wonen eenvoudig gratis kleurstalen aan. In de meeste gevallen worden de kleurstalen nog dezelfde dag verzonden.

Bezoek de showroom

Daarnaast ben je natuurlijk van harte welkom in onze showroom in Leeuwarden. Hier ervaar je alle producten die wij aanbieden onder één dak: Binnenzonwering, gordijnen, zonneschermen, rolluiken, screens, horren en vloeren. Ideaal als je gaat verhuizen of verbouwen!

Heb je vragen over raamdecoratie voor kunststof kozijnen zonder boren? Of wil je graag mer informatie over een ander product? Bel gerust. Ons professionele en enthousiaste team staat voor je klaar!

Gerelateerde posts
Gratis meetservice Gratis kleurstalen