Menu
  1. Home
  2. Inspiratieblog
  3. De #1 lichtkoepel zonwering!

De #1 lichtkoepel zonwering!

De #1 lichtkoepel zonwering!
2 augustus 2021

Overweeg of heb je een lichtkoepel? Heerlijk! Extra daglicht is enorm bevorderlijk voor je humeur. Bovendien maakt het een ruimte optisch groter. Ook zorgt een lichtstraat voor een luxe uitstraling. Toch kleeft er ook een nadeel aan lichtkoepels: Hitte. Glas warmt immers op. Daarnaast kan al dat licht ook vervelend schitteren. In je ogen of op je computerscherm bijvoorbeeld. Gelukkig is er een oplossing: Dakkoepel zonwering! Benieuwd wat de beste lichtkoepel zonwering is? Lees dan snel verder!Het verschil tussen een lichtstraat en lichtkoepel

De termen lichtstraat en lichtkoepel worden vaak door elkaar gebruikt. Toch is er wel degelijk een verschil. In eerste instantie denk je misschien dat het glas van een lichtkoepel bol is en een lichtstraat vlak. Hoewel de naam dit wel doet vermoeden, is dit niet het geval. Het verschil is als volgt: Een lichtkoepel bestaat uit ├ę├ęn stuk glas (of kunststof). Een lichtstraat bestaat daarentegen uit meerdere stukken glas. Een lang vlak stuk glas - zonder onderbrekingen - is dus een lichtkoepel. Geen lichtstraat. Het voordeel van een ononderbroken daklicht is dat het licht niet hinderlijk wordt gebroken. Een lichtstraat is prijstechnisch echter interessanter. Dit type kom je dan ook het vaakst tegen. Veel voorkomende types zijn zadeldaken en de lessenaarsdaken.

Zonwering lichtstraat binnenkant

De meest voor de hand liggende oplossing is zonwering lichtstraat binnen. Op het gebied van binnenzonwering lichtstraat is het pliss├ęgordijn de mooiste keuze. Dit type raamdecoratie wordt meestal bedoeld als iemand het heeft over een ÔÇślichtkoepel gordijnÔÇÖ. Een enkele keer zie je ook weleens een rolgordijn lichtkoepel. Echter vinden velen dit type lichtstraat gordijn aanzienlijk minder mooi dan een pliss├ęgordijn. Wij bieden dan ook alleen lichtstraat pliss├ę gordijnen aan.

Enkel of duo pliss├ę gordijn lichtstraat?

Je kunt kiezen voor een enkele of dubbele variant. Deze keuze wordt allereerst bepaald door smaak. De ├ę├ęn vindt een enkele pliss├ę mooier, terwijl de voorkeur van een ander uitgaat naar een duo pliss├ęgordijn. Daarnaast kan ook budget een rol spelen. Een enkele pliss├ę is namelijk iets goedkoper dan een duo pliss├ę. Wil je de lichtstraat verduisteren? Bijvoorbeeld omdat deze zich in de slaapkamer bevindt? Dan zijn duo verduisterende pliss├ęgordijnen de beste keuze. Bij een enkele pliss├ę kan er namelijk nog licht schijnen door de gaatjes waar de koorden doorheen lopen. Bij dubbele pliss├ęgordijnen lopen de koorden tussen de twee lagen stof heen. Die dubbele laag stof heeft ook nog een andere functie: Isolatie. Tussen de twee lagen stof bevindt zich namelijk stilstaande lucht. Deze luchtlaag werkt als een barri├Ęre. Zowel kou als hitte wordt tegengehouden. Wil je graag elektrische zonwering lichtstraat? Ook dan is een lichtkoepel pliss├ę een goede keuze. Deze kunnen namelijk zowel handmatig als elektrisch uitgevoerd worden. Elektrische pliss├ęgordijnen zijn ideaal voor lichtkoepels, aangezien je hier meestal lastig bij kan. Kies je toch voor handmatige bediening? Vergeet dan niet om een bedieningsstang mee te bestellen.

Voordelen enkel plisse gordijn lichtkoepel

  • Goedkoopste optie voor zonwering lichtkoepel binnen

Voordelen duo plisse gordijn lichtkoepel

  • Verduistert beter, omdat er geen sprake is van gaatjes

  • Houdt zowel kou als hitte tegen

Standaard zijgeleiding vs. lichtkoepel zijgeleiding

Een plisse gordijn lichtkoepel is anders dan een regulier pliss├ęgordijn. Onze lichtkoepel pliss├ęgordijnen zijn vaak voorzien van meer dan twee spandraden (afhankelijk van de breedte). Een standaard pliss├ęgordijn met zijgeleiding heeft slechts twee spandraden. ├ë├ęn aan elke zijkant. De twee extra spandraden in het midden voorkomen dat een pliss├ęgordijn lichtkoepel gaat doorhangen.

Lichtkoepel zonwering lichtstraat zonwerend maken daklicht binnenzonweringPlisse gordijn lichtkoepel elektrische zonwering lichtstraat binnenzonwering lichtkoepel gordijn
Boven: 2x enkel plisse gordijn lichtkoepel thuis bij onze klanten.

Zonwering lichtstraat buiten

Een lichtkoepel zonwerend maken, kan ook middels buitenzonwering lichtstraat oplossingen. Een lichtstraat screen bijvoorbeeld. Hoewel wij wel een groot aantal verticale screens aanbieden, hebben we geen type screen voor lichtstraat in ons assortiment. Uit ervaring weten we ook dat hier veel minder vraag naar is. Lichtstraat zonwering buiten is namelijk een stuk kostbaarder. Bovendien is het kwetsbaarder. Het wordt immers continu blootgesteld aan weer en wind. Er bestaat wel een goedkopere oplossing: Een lichtkoepel doek. Dit wordt vooral toegepast bij bolle lichtkoepels. Erg mooi is dit echter niet. Bovendien is het ook niet handig. Je mag namelijk elke keer het dak op klimmen om het doek er op en af te halen. Ga dus eerst voor zonwering aan de binnenkant. Meestal is dit voldoende zonwerend. Op een later moment kan je altijd nog besluiten of je ook zonwering aan de buitenkant wil plaatsen.

Kosten zonwering lichtstraat

Bij ons ben je altijd verzekerd van goedkope zonwering voor lichtkoepel. Wij bieden onze enkele en duo plisse lichtkoepel gordijnen namelijk standaard met 40% korting aan. Dit kan omdat wij rechtstreeks vanuit de fabriek leveren. De exacte kosten zijn allereerst afhankelijk van de afmetingen. Daarnaast maakt de keuze voor wel of geen elektrische bediening een groot verschil. De uiteindelijke prijs bereken je eenvoudig online met onze prijsconfigurator.

Gratis kleurstalen raambekleding goedkope zonwering voor lichtkoepel plisse gordijn

Gratis kleurstalen

Eerst zien, dan beslissen? Dat begrijpen we! Daarom bestel je bij ons eenvoudig en snel gratis kleurstalen van daklicht zonwering. Meestal worden de stalen nog dezelfde werkdag verzonden. Zo kan je dus snel een beslissing maken!

Heb je toch nog vragen over lichtkoepel zonwering? Bel of mail gerust! Ons enthousiaste en professionele team helpt je graag verder! Uiteraard verwelkomen we je ook graag in onze grote showroom te Leeuwarden. Hier vind je al onze producten onder ├ę├ęn dak: Raamdecoratie, gordijnen, zonneschermen, overkappingen, rolluiken, screens, horren en vloeren. Ideaal wanneer je ook interesse hebt in andere producten!

Gratis meetservice Gratis kleurstalen